10 saker backpackers brukar göra

10 saker backpackers brukar göra

Många har förutfattade meningar om backpackers vilket kan vara tråkigt om det leder till negativa stereotyper. Samtidigt så är det ett speciellt sätt att resa på och vissa saker stämmer verkligen in. Har du gjort alla saker på listan? Här är 10 saker backpackers brukar göra. 

Vissa saker på listan är lättare att erkänna än andra men det här är 10 saker som backpackers generellt gör förr eller senare någon gång under sitt resande. Ta det hela med glimten i ögat och se det som en rolig sak. Hur många saker på listan har du hunnit med?

1 Återanvänt smutskläder

Har man inte så mycket kläder med sig på sin resa så blir det ofta aktuellt att återanvända kläder man redan har haft på sig. Klarar linnet lukttestet så varför inte? Och klarar den inte testet så kan alltid lite AXE eller parfym rädda dagen!

2 Saknat maten där hemma

Månader in i en resa så börjar man ofta förr eller senare att sakna maten där hemma. Det är fullt förståeligt och även om landet man besöker har jättegod mat så finns det få saker som man dagdrömmer om så mycket som maten där hemma.

Barer i Singapore

3 ”Lånat” toalettpapper

”Det är ju bara en rulle”, hur många har inte tänkt så under en backpacker-resa? Det är lätt att ”råka få med sig” en toalettrulle eller två när man reser på en tight budget. Låt oss hålla en tyst minut för alla stulna toalettpappersrullar där ute i den stora vida världen.

4 Trotsat lokala klädkoder

Även om man gör sitt bästa för att följa lokala koder och seder så händer det att man planerar eller råkar packa fel. Har du brutit mot någon lokal klädkod någon gång? Det är lättare än vad man kan tro, på vissa platser räcker det för killar att gå utan tröja och tjejer att inte skyla axlarna för att uppröra lokalbefolkningen.

5 Tagit mat i delat kök

När hungern slår till mitt i natten och man inte har handlat något, finns det en risk att man smyger ner i det delade köket och ser om det fins något övergivet? Många verkar göra det och saker kan försvinna titt som tätt. Nå väl, lite svinn får man räkna med?

6 Druckit öl/vin till kvällsmat

När man har irrat runt för länge i en ny stad eller solat för länge på den där underbara stranden och man knappt hunnit duscha när alla andra är redo för att gå ut, ja då händer det ibland att man glömmer bort att äta. Kvällsmaten intas istället i drickbar form.

7 Orsakat stopp i toaletten

Vissa som läser varningstexten ”Do not throw paper in the toilet” verkar se det som en utmaning. Men även om man är försiktig och försöker att inte slänga toapapper i toaletter i länder där rörmokeriet lämnar en hel del att önska så kan man råka slarva ibland. Då får man stå där och skämmas lite lagom mycket när personalen måste masa sig in för att rensa avloppet.

8 Haft sex på vandrarhem

Det är vanligare än vad man kan tro att backpackers har sex på vandrarhem i delade rum. Ibland händer det en själv, ibland vaknar man av att våningssängen rör sig. Få skulle nog erkänna det, men många har nog gjort det.

9 Spelat dum turist

Du vet den där regeln som du nyss bröt mot och som du var fullt medveten om var en regel? Det är lugnt, spela bara dum turist. Ibland hjälper det hur bra som helst även om man givetvis inte borde bryta mot regler, lagar och seder. Men ibland händer det ju bara…

10 Bytt brytning på engelskan

Det här är något som andra gör mer än andra men många gör det omedvetet. Du vet när man pratar med någon och omedvetet börjar att prata med samma dialekt som personen? Ofta om man reser med en grupp av resenärer från ett annat land än en själv så börjar man prata med deras dialekt. Prova att resa med tyskar i en vecka och se vad dina vänner säger om din engelska efter det!

Barer i Singapore

Hur många saker på listan hade du gjort? Kommentera gärna och berätta! Gilla/Dela hemskt gärna också!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.