Använd Offline Maps för att hitta rätt

Använd Offline Maps för att hitta rätt

GPS , kartor och liknande saker är extremt användbara när man besöker någon plats man inte har varit på tidigare. Oftast så innebär användandet av sådana tjänster att man behöver ha internetuppkoppling men tänker man till i förväg så kan man komma runt det.

Om man nu skulle finna sig själv vilsen och utan internet så kan det bli väldigt jobbigt att försöka hitta rätt. Tänk då hur smidigt det hade varit om du kunde använda till exempel Google Maps fast att du är offline. Som tur är så går det att lösa nuförtiden och det är någonting som jag varmt rekommenderar.

För mig så var det nästintill ovärderligt att ha ha Offline Maps redo när jag var i Laos och ute på vattenfallsjakt. Gruppen som jag var med var på väg att gå riktigt vilse i bergen men som tur var så hade en i gruppen en app som gick att använda offline.

Det räddade oss från att vandra två timmar åt fel håll eftersom att skyltningen hade blivit utsatt för vandalism eller någon slags prank.

Sedan dess så reser jag ingenstans utan att ha sett till så att jag har kartor som går att använda med mobilens GPS utan internetåtkomst. Det är helt enkelt väldigt skönt att kunna veta att även utanför en liten by i Laos så finns det sätt att hitta rätt på.

Använd Offline Maps för att hitta rätt

Gratis att ladda ned

Det går om man vill att spara ned kartor från Google Maps till mobilen eller SD-kort. Det går du enkelt genom att:

  1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Kontrollera att du är ansluten till internet och inloggad på Google Maps.
  3. Sök efter en plats, till exempel Bangkok.
  4. Tryck på platsens namn eller adress längst ner och sedan Ladda ned Ladda ned . Om du söker efter en plats, till exempel en restaurang, trycker du på Mer Mer och sedan Ladda ner offlinekarta.

Jag finner det däremot enklare att helt enkelt ha hela regionen färdignedladdad innan jag ens reser. Det gör man enkelt genom att söka efter appar som heter något i stil med ”offline maps” i app- eller playstore.

Det finns en del att välja mellan och olika appar är bra för olika destinationer. Med det sagt så finns det alltid gratis alternativ att använda för att slippa dyra avgifter för något som är bra att ha men som kanske inte ens kommer till användning.

Så mitt tips till dig som ska ut och backpacka är att ladda ned någon app med ”offline maps”. På så sätt så har du en extra trygghet i mobilen tack vare GPS och karta. Kom ihåg att en power bank (portabelt batteri)också är bra att ha utifall att mobilens batteri tar slut.


Vilken app föredrar du för att använda kartor offline?

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.