Sydostasien

Sydostasien

Sydostasien är känt för sina underbara vyer, magiska vattenfall, utsökta maträtter, stränder tagna ur drömmar, äventyr av alla dess slag och mycket mer. Inte bara det men resor till framförallt sydöstra Asien kan vara väldigt billiga och att leva där kostar ofta nästintill ingenting om man jämför med Sverige. Den kombinationen har gjort Sydostasien till ett välkänt och omtyckt resemål för folk från världen över.

I Sverige så talas det oftast och mest om Thailand men på senare tid så har även de andra länderna blivit all populärare resmål, bland annat Vietnam. Det är inte förvånande eftersom att länderna ofta är oerhört olika och man behöver ofta inte åka långt för att få se något helt annorlunda i denna region.


Klicka på ett land för att läsa mer:  

Burma (under konstruktion)

Kambodja

Indonesien

Laos

Malaysia

Filippinerna

Singapore

Thailand

Vietnam


Många möjligheter till att volontära

Eftersom att resursfördelningen är såpass obalanserad i många länder i Sydostasien så är fattigdomen tyvärr utbredd. Detta betyder att det finns många möjligheter och chanser till att kunna jobba som volontär. För egentligen finns det väl inget bättre än att ge tillbaka till landet och folket som man är och besöker. Tänk på att du alltid skall kolla upp så att du har rätt arbetstillstånd för landet och jobbet som du gör.

Tänk på djuren

Många djur utnyttjas tyvärr i Sydostasien men det behöver inte betyda att du behöver stödja det. Läs på om platserna som du besöker innan du går in för att ha bästa möjliga chans till att inte råka stödja djurplågeri. Ett par populära turistmål som du verkligen bör bojkotta är att ta foton med nedsövda tigrar och att rida på elefanter. Tänk med hjärtat i denna sakfråga och kom ihåg att djuren nästan alltid går att se i det fria istället för i fångenskap.

Sydostasien

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.