Singapore

Singapore är det rika landet med lustiga lagar som lyckligtvis inte behöver bli en väldigt dyr resa bara man väljer rätt. Sidan har för närvarande 4 sektioner:

  • Allmän Information
  • Saker att göra
  • Boenden/Länkar/Sevärdheter
  • Inlägg

Tycker du att något saknas så tveka inte att kontakta oss eller kommentera längst ned på sidan.

Allmän Information

HUVUDSTAD: Singapore
FOLKMÄNGD: Ca 5 miljoner
TIDZON: UTC+8
RELIGION: Mångreligiöst
SPRÅK: Standardkinesiska, engelska, malajiska, tamil
VALUTA: Singaporiansk dollar (SGD)
EL-UTTAG: Behöver adapter

En nation bestående av 63 öar som är det näst mest tätbefolkade landet i hela världen, Monaco ligger etta. I norr så gränsar landet till Malaysia. Singapore grundades som en Brittisk koloni i början på 1800-talet. Sedan sin självständighet så har landet kommit att bli ett av världens mest välmående länder. Hamnen i Singapore är världens mest trafikerade hamn och det i sig säger ju en hel del.

Vad kan landet då erbjuda backpackers? Oroa dig inte. Det finns oerhört mycket att göra här och det behöver lyckligtvis inte kosta skjortan. I Singapore hittar man enligt många några av världens bästa restauranger. Staden Singapore utmärker sig på väldigt många sätt från andra städer. Över 50% av stadens område täcks av grönområden och gräsmark. Här hittar du över 50 olika stora parker och 4 naturreservat, så det är utan tvekan ett paradis för trädgård- och naturintresserade.

Här har du ofta fint väder, alla pratar engelska, det finns gott om saker att göra, det är säkert, välfungerande och mycket mer än så. Singapore är en bra start på resan för du kan enkelt ta dig vidare till närliggande Thailand, Malaysia eller Indonesien. Här hittar du en blandning av dyrt och billigt samt av modernt och gammalt.

Singapore är också en av världens renligaste platser eftersom att de har böter för både det ena och det andra. Här är det blanda annat helt förbjudet att tugga tuggummi. Undantag endast för receptbelagda tuggummin såsom nikotintuggummin med flera.

Singapore

Boenden/Länkar/Sevärdheter

Boenden

Singapore

Länkar

Hur tar man sig vidare till Langkawi? 
Båt, buss eller flyg. Nattbuss är det billigaste alternativet. Flyg går snabbast och är smidigast. Man kan åka till gränsen i Singapore och vidare med lokalbussen till Johan Baru.

Sevärdheter

Singapore

Inlägg

Dem senaste 4 inläggen relaterade till Singapore:

Barer i Singapore
Utbudet av barer i Singapore är bättre än vad man kan förvänta sig. I det här inlägget så kan du läsa tips
Singapore
Hipp-hurra eller något liknande! Nåväl, nu kan man iallafall läsa om en hel del olika saker att göra i Singapore.

Safe travels!