Backpacka Ensam – Det är helt underbart

Backpacka Ensam - Det är helt underbart

Inlägget ”Backpacka Ensam” innehåller annonslänkar.

Det inte ovanligt att frågan ”kan man Backpacka Ensam?” ställs. Svaret är ett rungande Ja det kan man och det borde alla pröva på! Friheten är helt underbar och du träffar lätt folk när du väl vill!

Det kan verka totalt hjärtstoppande handsvettigt superläskigt att ens fundera på tanken om man inte gjort det tidigare. Att boka en resa och åka iväg på egen hand, utan någon annan? Går det? Ja! Det är underbart!

Jag tycker verkligen att det är någonting som alla borde göra minst en gång i livet. Det underlättar verkligen när du vill hitta dig själv på egen hand. Det lär bli en resa som förändrar dig till det bättre.

Backpacka Ensam

Kom till underfund med dig själv, bli bekväm med dig själv, lär dig att lita på och att uppskatta dig själv. Allt medan du reser runt och njuter av underbara äventyr, härlig natur, trevliga människor, god mat och mycket mer.

Att backpacka ensam innebär inte att man är ensam hela resan, det betyder i princip bara att du bokar resan på egen hand. Det betyder också att du bestämmer över din egen resa och det är en skön känsla.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Enkelt att träffa andra

Var du än åker så lär det vara andra resenärer där och det är få som reser och hatar människor. Alltså, folk är gärna sociala och trevliga. Man kan få jättebra tips och förslag av andra som man träffar på resan.

Inte bara det, klickar man bra så kan man alltid resa en bit tillsammans. Det har jag gjort flera gånger under resor och det har verkligen förgyllt äventyren.

Sen kan man också pröva grupper som Resekompisar, men vandrarhem är helt fenomenala platser att möta andra resande på.

Vandrarhem är sociala mötesplatser

Om du inte har något emot att sova i sovsal med andra så är det nog det bästa sättet att träffa andra resenärer på. Bor man ett längre tag på samma hostel så blir man riktigt sammansvetsade.

Du kommer att träffa jättemånga härliga människor från alla möjliga slags länder och få massor med tips och förslag om du bor på vandrarhem. Kom ihåg öronproppar ifall du får en snarkare i samma rum!

Boka vandrarhem via Hostelworld

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Utmana dig

Att resa ensam kan verka läskigt och det kan vara läskigt! Men det stoppar inte dig! För varje litet hinder så blir du starkare mer säker i dig själv.

Våga vara med dig själv, var bekväm med dig själv och utmana dig själv att göra saker som du inte brukar eller vågar göra annars.

So what om det inte går som planerat? Det spelar ingen roll, men du kommer ändå att växa som person!

Väx som person

Att backpacka ensam eller på egen hand snarare är en upplevelse som du kommer ha med dig hela livet. Du kommer att lära dig så mycket olika saker, prova på så mycket nytt och upptäcka nya saker om dig själv.

Det är verkligen en häftig transformation att gå igenom och känslan av att kolla tillbaka på en resa och alla saker man vågade göra är fantastisk. Och om du tycker att du inte gjorde tillräckligt? Åk ut och res igen bara! Simple!

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Gör det du vill när du vill

Att resa runt på egen hand betyder att man har friheten att göra det man känner för när man känner för det. Boka inte hela din resa i förväg utan försök att ta det lite som det kommer.

Det kan bli roligare så eftersom att du kan upptäcka nya ställen och spendera tid där istället för att behöva stressa igenom något. Res i lugn och ro och gör saker som du vill göra.

Lär dig allt möjligt

Om du passar på att prova nya saker så kommer du att lära dig mycket nytt. Framförallt har du ju superbra chans att lära dig nya språk när du är ute och reser.

Ta vara på det, gör det till en rolig sak och se hur mycket du kan lära dig! Och lär dig om dig själv, vad du gillar och vad du inte gillar, säg nej till saker som inte intresserar dig och våga vara din egen person.

Styrkorna och egenskaperna som du upptäcker eller tränar fram kommer du att ha med dig hela livet.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Det löser sig

Men tänk allt som kan gå fel!? Ja det är mycket! Men vet du vad? Det löser sig! Ett leende löser de flesta situationerna och det är ingen mening med att stressa eller oroa sig. Njut av resan och lita på att det kommer att gå bra.

Givetvis skall man följa lagar och seder där man är för att vara respektfull mot lokalbefolkningen. Men även om du råkar göra ett litet fel, vad spelar det för roll? Det är inte hela världen!

Så sluta tvivla över om du kan backpacka ensam eller inte, för det kan du! Och du borde göra det! Kör hårt, världen väntar på dig!

Läs Mer:

Safe Travels!

1 trackback / pingback

  1. Backpacka i USA - Information och tips » Svenska Backpackers

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.