Backpacking tips för en bättre resa och upplevelse

Backpacking tips för en bättre resa och upplevelse

Att få tips inför en resa är aldrig fel och man kan verkligen lära sig av andras misstag. Svenska Backpackers skapade med tanken att underlätta och hjälpa backpackers att inte bara ha roligare utan även att resa säkrare och smartare. I det här inlägget kan du läsa flera bra backpacking tips för en bättre resa.

Pengar: När du backpackar så är det en sak du alltid behöver ha snabb och enkel tillgång till oavsett var du är i världen. Pengar. Vanliga bankkort kan kosta mycket i avgifter. Istället kan du välja ett internationellt förbetalt bankkort eller andra kort speciellt designade av banker och finansinstitut för att tillgodose människor som reser till olika destinationer. Här kan du läsa om bra kort att ha när man reser.

Försäkring: Reseförsäkring är ett måste oavsett din ålder, din nuvarande medicinska status eller vilka destinationer du planerar att besöka. Det sista du vill gå igenom är att du måste betala för din resa till ett sjukhus eller vänta på vård innan betalningen är löst. Se till att din försäkring täcker dig under resan och i alla länder du planerar att besöka.

5 Populära destinationer för backpacking spacer

Passet: Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter utresan för att du ska få tillträde till de flesta länder. Även om du har ett giltigt VISA måste ditt pass vara giltigt utöver din avsedda vistelse. Dessutom, om du tappar ditt pass, är det ganska svårt att få det ersatt. Se till att du har kopior av alla dina dokument åtskilda från originalen – utifall att.

Hälsa: Se till att du håller dig hydrerad och att du äter bra medan du reser. Detta hjälper till att förhindra att du blir sjuk. Du bör också så till att du har rätt vaccinationer för platsen du skall besöka, om det behövs. Om du ska ha med dig mediciner så se till att få rätt papper på engelska ifrån läkaren för att få med dig allt genom tullen utan problem.

Tänk först: Adrenalin kan ofta ta över och övertyga dig om att göra saker du normalt inte skulle försöka hemma. Så innan du testar klipphoppning eller åker runt på en cykel utan hjälm, tänk två gånger och fundera över konsekvenserna av dina handlingar. Dessutom kanske din medicinska försäkring inte täcker dig om du skadas på grund av din egen vårdslöshet (beroende på din policy) så att du kan sluta med en massiv medicinsk räkning om det går fel.

tips för backpackers - spacer

Håll kontakten: Din telefon kan användas med roaming i nödsituationer, men du bör kontakta ditt telefonbolag om kostnaderna för detta på förhand så att du har koll på läget. Istället för att använda din telefon för att ringa hem, använd snarare WiFi på ditt vandrarhem eller på en av de lokala anläggningarna som kaféer och restauranger som normalt erbjuder denna tjänst. Ett samtal på Skype med gratis WiFi är mycket billigare än att ringa från din mobiltelefon!

Var förberedd ifall det går snett: Se till att du är beredd på alla typer av nödsituationer och ha alltid med dig telefonnummer till det lokala konsulatet eller ambassaden. Varje gång du planerar att flytta till ett annat land bör du leta upp dessa uppgifter innan du åker. Du kan till och med göra all din forskning i förväg och skriva ner all viktig information i en minijournal för enkel åtkomst. Förvara ditt namn, ditt hemtelefonnummer, sjukförsäkring och kontaktinformation i framsidan av den här boken, det kan vara behjälpligt om du inte kan tala och de lokala myndigheterna måste kontakta någon angående din sjukvård eller annan akut situation.

Tack för att du läste ”Backpacking tips för en bättre resa”! Safe travels!

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Läs Mer

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.