Besök en Öppen Stuga nu i sommar

Besök en Öppen Stuga nu i sommar

Att sitta hemma och rulla tummarna är en hel sommar är ju ingen höjdare. Men under dessa tider med Covid-19 så tar idéerna snabbt slut ibland. Ett alternativ som du kan kolla in om du letar äventyr och upplevelser i naturen är Sveriges Öppna Stugor.

Jag har skrivit om dessa stugor här på bloggen tidigare och till och med dokumenterat ett besök till en av stugorna. Enligt mig så är det en helt fantastisk sak som vi har att nyttja här i Sverige och som förhoppningsvis kan betyda något roligt för dig att göra i sommar.

Kort och gott så är det alltså stugor eller vindskydd runt om i landet som kommunerna tar hand om. Stugorna är ofta placerade längs vandringsleder och är öppna att använda för alla som har vägarna förbi.

Tack vara stugorna så behöver man alltså inte lägga en massa pengar på en camping eller övernattning utan man kan enkelt övernatta gratis och på så sätt lägga mer pengar på resan i sig. Samt att man under dessa tider slipper trängas på en trång camping med en massa andra resenärer.

Du kan hitta stugorna genom att Googla, ringa din kommun eller boken Stuglandet. Om du gillar naturen här i Sverige så borde du verkligen passa på att besöka en av stugorna i sommar.

Se tidigare inlägg om Sveriges Öppna Stugor här på bloggen:

Tack för att du läste inlägget! Safe travels!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.