Chokladkullarna i Bohol

Chokladkullarna i Bohol

Chokladkullarna i Bohol

Forskarna har länge dividerat kring huruvida dessa enorma och minst sagt egendomliga kullar som kallas för ”chokladkullarna i Bohol” har skapats. Totalt så är det ca 1260 kalkstensformationer. Vissa forskare säger att kullarna är resultatet av erosion, andra säger att kullarna skapades av vulkanutbrott. Namnet har dem fått tack vare färgen på gräset som blir brunt under torrperioden.

Det finns också många olika legender om dessa kullar. Bland annat att de skapats av en gigantisk vattenbuffel som fått magproblem, resten kan ni nog lista ut själva. Det sägs även att de ska vara resultatet av att jättar kastat sten på varandra. En annan legend är lite mer romantisk och lyder något ungefär såhär:

Den ofantligt mäktiga jätten vid namn Arogo försäslkade sig i den fagra Aloya. Hon var en människoflicka med otroligt vackert hår som var svartare än natten. Men detta sagoförhållande stötte på problem eftersom att människor inte lever lika länge som jättar gör. När så Aloya dog så drabbades Arogo av en hemsk sorg och hjärtesmärta, han kunde bara inte sluta att gråta. Tårarna föll och föll, i tusen år grät han och hans tårar spreds över vidsträckta fält. När tårarna torkade så bildades kullarna som idag heter Chocolate Hills.

Så lyder alltså en av de många legenderna om chokladkullarna i Bohol. Med största sannolikhet så finns det en mer vetenskapligt grundad förklaring men än så länge så är forskarna oense om just hur dem har uppstått.

Oavsett om chokladkullarna i Bohol är skapade av buffelskit, tårar från en jätte, vulkanutbrott eller någonting annat så är dem en del av ett helt makalöst landskap som man aldrig kommer att glömma.

Hur tar man sig dit?

  • Åk buss – Åk till Carmen City, sedan till Tagbilaran och sedan till chokladkullarna.
  • Guidad tur – Det finns billiga guidade turer att haka på.
  • Eget fordon – Hyr en bil/MC och följ en karta. Enkelt och bra eftersom att du själv väljer om du vill stanna till längs vägen och se något extra på utflykten.

Vill man bo nära chokladkullarna så kan det vara bra att placera sig i Tagbilaran City, du kan hitta billigt boende där hos t.ex Booking.com

Chokladkullarna i Bohol

För att läsa vidare om Filippinerna trycker du Här.

Har du besökt chokladkullarna? Skriv gärna och berätta om hur du upplevde denna plats!

Safe Travels!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.