FlygHjälp hämtar hem dina pengar

FlygHjälp hämtar hem dina pengar

Det här inlägget är en del av ett affiliatesamarbete med FlygHjälp.

FlygHjälp heter ett företag som kan hjälpa dig att få pengar tillbaka från flygbolagen om du har råkat ut för föreseningar eller andra problem. Lämnar du över ärendet till FlygHjälp så kan dem sköta hela processen åt dig för en bit av kakan.

Hur kan det vara så?

Det är möjligt tack vare EU-förordningen 261/2004 som fastslår att du har rätt att ställa krav på ekonomisk kompensation om ditt flyg har blivit inställd eller överbokat.

EU-domstolen (CJEU) har också fastslagit att passagerare på ett flyg har rätt ekonomisk kompensation om planet är mer än tre timmar försenat vid ankomst. Det är här som FlygHjälp kommer in i bilden.

Det är faktiskt flygbolagens plikt att informera passagerarna om rättigheterna men tyvärr så händer det väldigt sällan. Att bli erbjuden en matkupong efter att ha väntat på sitt flyg i flera timmar måste kännas hyfsat hånfullt och nonchalant.

Hur pass stor kompensation har du rätt till?

Det beror på en del olika variabler såsom om det blev försenat, inställt eller överbokat. Flygdistansen spelar också in i hur mycket pengar man får tillbaka. På FlygHjälps hemsida kan du se om ditt ärende ge dig rätt till kompensation.

Informationen nedanför är inhämtad från FlygHjälp.se

Orsak Under 1 500 km. Mellan 1 500 och 3 500 km. Över 3 500 km.
Försening + 3 timmar 2 470 kr. 3 952 kr. 5 928 kr.
Överbokning 2 470 kr. 3 952 kr. 5 928 kr.
Inställt flyg 2 470 kr. 3 952 kr. 5 928 kr.
Annars 0 kr. 0 kr. 0 kr.

 

Såhär skriver bolaget själva:

”Vi hjälper flygpassagerare med att säkra sig ekonomisk kompensation för flygförseningar, inställningar och överbokningar. Vi är experter på områdets juridik och står för kommunikationen med flygbolagen.”

Så om du har råkat ut för något som FlygHjälp kan hjälpa dig med så kan det vara lönt tiden det tar att kika om du är berättigad till kompensation på deras hemsida. Jag har aldrig råkat ut för någon försening, överbokning eller inställt flyg så jag har inte kunnat prova deras tjänster.

 Länk till FlygHjälp.se

2 kommentarer

  1. Jag har köpt f. Biljet t och r Växjö Tuzla 31.03.2018-07.04.2018 och flyget kom inte. Har ombokat till 03.04.2018Växjö Tuzla och 10.04.2018 Tuzla Växjö . Flyget från Växjö var okså forsenat 6 timar och 30.min.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.