Frågorna om Vädret som Aldrig Tar Slut

Frågorna om Vädret som Aldrig Tar Slut

I nästan varje grupp på Facebook som handlar om resor så återkommer frågan om ”Hur är vädret i X just nu?”. Visst är det förståeligt att man vill veta hur vädret är på en plats som man ska besöka men blir du särskilt mycket klokare av svaren du får?

Jag såg en person som undrade hur vädret på Koh Lanta skulle vara i februari 2018. Det var alltså inte ens ett skämt utan det var en uppriktig fråga.

Problemet med att svara på sådana frågor är att ingen har en spåkula. Visst kan man säga på ett ungefär hur det brukar vara överlag men vad hjälper det? Plus att, hur vet du ens att personen som svarar har koll på läget?

Sedan Google lanserades så har det blivit väldigt enkelt att hitta information på egen hand. Allt du behöver göra är att skriva in platsen du ska söka till och ordet ”weather”.

Då får du säkerligen upp flera olika hemsidor med information om hur vädret brukar vara där vid vissa perioder. Jag kan garantera att svaren du hittar där är betydligt mer hjälpsamma än de flesta svaren på Facebook.

Men tänk om jag ska till ett ställe imorgon och frågar någon som är där nu om hur vädret är då?

Visst fråga på det kan vara bara för att få ett hum om hur det ser ut men… väder ändras rätt så snabbt! Bara för att det regnat på en plats idag eller en hel vecka så behöver det inte betyda att det kommer att regna där imorgon. Och om det nu är så att det är ett stort oväder där så kan du garanterat se det på sidor som yr.no eller smhi.se.

Framförallt i Asien så brukar det under regnperioden regna ett par timmar under dagen för att sedan spricka upp och bli fint.

Så tänk på att du hittar bättre och snabbare svar genom att Googla själv, plus att du lär dig att bli självständig och det är ju aldrig fel! Inte bara det men det sparar även plats i Facebook-grupperna till inlägg som berör mer än ett fåtal personer åt gången.

Det här är inte menat som en pekpinne utan bara som ett tips, varför sitta och vänta på svar som kanske inte ens stämmer när du själv kan kolla upp det på en gång?

www.svenskabackpackers.se

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.