Glöm inte bort Airbnb och Couchsurfing

Vanligaste när man letar boende är att man kikar in sidor som Booking och Hostelworld. Det är enkelt och man vet oftast mer eller mindre exakt vad man får. Men många verkar glömma bort två sidor så därför vill jag idag påminna om att kika in Airbnb och Couchsurfing.

Airbnb

Att boka någons rum eller lägenhet kan först verka omständligt men det behöver det inte vara. Oftast så går det smidigt och enkelt att både hitta och boka boendet via Airbnb.

Det som gör att Airbnb sticker ut från andra bokningssidor är just för att man bokar ett rum eller hela någons hem under en kort eller lång period.

Då får man uppleva platsen man är på som en lokalinvånare och man får förhoppningsvis en mer hemtrevlig känsla i boendet jämfört mot att bo på ett hotell.

Inte bara det utan ofta så kan man hitta billigare alternativ på Airbnb än när det kommer till professionella etablissemang.

Se till att läsa folks recensioner så att du inte missar något viktigt. När jag har ordnat boende via Airbnb så har det blivit riktigt bra varje gång hittills, peppar peppar… Jag hoppas att det kan bli riktigt bra för dig också!


Få 175 kr rabatt hos Airbnb genom att följa den här länken


Glöm inte bort Airbnb och Couchsurfing

Couchsurfing

När jag backpackade i Asien och Australien så var Couchsurfing något av det bästa med hela resan. Man får träffa lokalbor som ofta vet så mycket om området så att man kan få helt ovärderliga tips.

Genom Couchsurfing så får man verkligen känna sig som en lokalbo plus att det inte kostar någonting. Det fina med det är att man kan lämna annat än pengar i utbyte såsom något hantverk eller vad som helst.

Det uppskattas ofta också att man pratar mycket för många som erbjuder möjligheten att surfa på deras soffa gör det för att dom vill lära sig engelska.

Bli enkelt och gratis medlem på hemsidan och du kan direkt börja söka boenden eller bjuda ut ditt hus till resenärer. Couchsurfing har tack och lov ett väldigt bra system för att recensera varandra på. Det är betryggande eftersom att man nästan alltid kan se hur en person är via recensionerna som har lämnats.

Jag har fortfarande kontakt med många som jag har Couchsurfat hos och jag ser fram emot nästa tillfälle att få Couchsurfa.


Länk till Couchsurfing


Glöm inte bort Airbnb och Couchsurfing

Tack för att du läste inlägget och kom ihåg att nästa gång du ska ut och resa så glöm inte bort Airbnb och Couchsurfing!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.