Gratis Visum till Sri Lanka för svenskar

Den 1:a augusti så trädde en ändring i kraft som ger svenskar gratis visum till Sri Lanka. Landets turismnäring har lidit sedan bombattackerna mot kyrkor i landet och nu får personer från Sverige samt 47 andra länder gratis visum till landet.

Tidigare så var man tvungen att ansöka om och sedan betala för att få ett visum till Sri Lanka. Sedan en vecka tillbaka så är den processen nu gratis vilket har gjort många resenärer glada.

21 april 2019 så dödades över 250 personer i bombningar runt om i landet. Målen för attackerna var kyrkor och lyxhotell som bombades vilket ledde till att såväl Lankeser som turister dog eller skadades.

Attacken hade som mål att störa turismen och det lyckades tyvärr faktiskt. Landet har sett en minskning i turistindustrin sedan terroristerna slog till, i maj så besökte hela 70% färre landet än tidigare.

Svenska UD har bland annat avrått från att besöka landet men den avrådan har sedan hävts. Landet är nu desperata efter att få tillbaka turisterna och man gör nu det man kan för att locka tillbaka turister.

Den nya ansökningsprocessen kommer inledningsvis att gälla i sex månader. Efter det så skall regeringen bedöma om inkomstbortfallet har gjort nytta eller inte. Ändringen spås redan nu leda till ekonomiska förluster för Sri Lanka.

Turistminister John Amaratunga meddelade att projektet inte kommer att fortsätta om det inte är fördelaktigt för landet.

visum till Sri Lanka

Sparar tid och pengar

Som det ser ut nu så slipper man som svensk alltså dels ansökningsavgiften på 300 kr och man slipper även ansöka om visum till Sri Lanka i förväg. Förhoppningsvis kan det här få landets turism på rätt väg igen.

Men att sänka priset för visum är inte allt som behöver göras, landet måste ta tag i inrikesproblemen och se till att landet blir tryggt igen, framförallt för Lankeser men också för turister.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.