Inställda flyg orsakar panik för resenärer

Inställda flyg orsakar panik för resenärer

I takt med att allt fler och fler länder stänger gränserna eller strängt skärper reglerna för in- och utresor så fastnar resenärer i kläm. Det delas väldigt mycket olika information från olika håll och kanter men det finns vissa hemsidor som man bör vända sig till i förstahand.

Den första sidan du bör kika in för information är den officiella webbplatsen för Sveriges ambassader och konsulat. Där hittar du snabbt och korrekt uppdaterad information om lägena som gäller på platserna du är på och framförallt om vad som gäller för svenskar.

Du kan även läsa om vad för slags hjälp som finns att gå, saker som man bör tänka på och annat väldigt matnyttigt. Så en sidan rekommenderas verkligen. Att läsa där hjälper till att hålla dig uppdateras.

Man bör även givetvis försöka att hålla så bra koll man kan, det blir givetvis svårt ibland på grund av språket, på vad som sägs i lokala media.

tips för backpackers - spacer

Det är också väldigt viktigt att behålla kontakten med flygbolaget, resebyrån och liknande företag som man har rest iväg med. Att ta del av uppdateringar så fort som möjligt kan göra det enklare att boka om eller lägga om resan eller liknande.

Flera länder i just Asien har ju stängt sina gränser på ett eller annat sätt och mitt tips är att du alltid vänder dig till landets egen officiella hemsida för att få veta vad som gäller. Jag hoppas innerligt att det löser sig bra för alla resenärer där ute som försöker ta sig hem och att alla slipper bli sjuka.

Så kom ihåg att kika in på Swedenabroad om du behöver läsa på om vad som gäller och om du är utomlands och behöver få kontakt med svensk läkarvård så kan du läsa vårt tidigare inlägg: Vård utomlands i mobil-appen.

Safe travels!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.