Kambodja öppnar snart upp igen

I början på månaden så öppnade Thailand återigen sina dörrar för turister med väldigt lättade covid-restriktioner för vaccinerade. Snart så följer deras granne i deras fotspår då Kambodja öppnar upp vissa delar av landet i slutet av månaden för resenärer.

Kambodja har länge varit ett land som lockar fler och fler turister. Detta tack vare sina vackra stränder, vilda fester men även oerhört mörka historia. Kontrasten är skarp och landet är tyvärr väldigt fattigt och ligger efter i utvecklingen på grund av de Röda Khmerernas massaker och galna herravälde.

Landet är ett populärt resmål för backpackers då det är billigt att resa runt och leva här samt att landet bjuder på ett par riktiga härliga partyställen. Några av dessa ställen är bland de första att öppnas upp igen för vaccinerade turister.

Bland annat så öppnar man upp staden Sihanoukville och närliggande ön Koh Rong. Tyvärr så har Sihanoukville exploaterats av kinesiska företag på sistone och stranden är sig inte lik längre. Det byggs hotell och resorts på flera håll där det tidigare låg små och mysiga strandbarer.

Om du ska åka till ön Koh Rong så var väldigt försiktig med vad och var du äter samt ha med dig magsjuke-medicin, du kan läsa mer om varför i det här inlägget: Magsjuka på Koh Rong – Beror på utsläpp

Utöver Sihanoukville och Koh Rong så kan turister även besöka den kinesiska resorten Dara Sakor när Kambodja öppnar upp igen. Övriga delar av landet, så som det berömda templet Angkor Wat öppnar inte förrän tidigast år 2022.

Hade avvaktat trots att Kambodja öppnar upp

Personligen så tar jag gärna det säkra före det osäkra i dessa tider. Det är inte osannolikt att återöppningen av landets gränser för vaccinerade turister kan leda till ny vågor av Covid inom landet. Så för min del blir det till att avvakta med några resor dit tills jag ser hur det går med det hela.

Men förhoppningsvis så kan det givetvis öppnas upp på ett tryggt och säkert sätt för alla inblandade. Landet är som sagt inte ensamt om att öppna upp. Många länder världen över vars BNP utgörs till stor del av turism har lidit rejält på grund av pandemin.

Jag håller tummarna för att smittan kan hållas nere och att vi äntligen snart slipper detta elände som är Covid en gång för alla.

Källa: tourismcambodia.org

Läs fler inlägg på Svenska Backpackers – Av backpackers för backpackers!

Safe travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.