Kaos på flygplatser i Europa

Hotelspecials

Det rapporteras om fortsatt kaos på flygplatser i Europa. Läget är väldigt ansträngt på flera håll och vissa flygbolag har börjat neka passagerare. Reseindustrin har inte riktigt kommit på fötter igen efter Covid och läget är väldigt trist.

Resebolag har varit försiktiga med att anställa ny personal efter pandemin, kanske lite för försiktiga. Åtminstone alldeles för försiktiga gentemot hur många resor man har sålt och planerat in. Men det är inte bara resebolagens fel utan även flygplatserna måste skärpa till sig och det fort.

På många flygplatser så är det nämligen säkerhetskontrollen som gör att det bildas ofantligt långa köer. När det är för få som jobbar så kan man inte öppna lika många kontroller samtidigt och då hinner man helt enkelt inte hantera passagerarna fort nog.

Igår så meddelade till exempel det nederländska flygbolaget KLM att de inte längre kunde ta emot passagerare på europeiska flyg på väg mot Amsterdam, på grund av för mycket folk på jätteflygplatsen.

Även hemma i Sverige på Arlanda är det liknande problem. Igår så tvingades passagerare att vänta i en kö som sträckte sig utanför terminalen, för att komma till säkerhetskontrollerna.

Swedavias presschef Ellen Laurin meddelade att igår så berodde problemet på grund av ett tekniskt problem med bagageanläggningen på terminal 5.

Landvetter – Hotell i Göteborg

En flygplats som inte rapporterade in problem i samma utsträckning var Landvetter. Om du ska flyga därifrån så läs först mer om Hotell i centrala Göteborg så att du hittar ett bra boende inför resan.

tips för backpackers - spacer

Kaos på flygplatser i Europa

Utanför London så valde flygplatsen Gatwick att ställa in cirka 25 avgångar och 22 inkommande flyg på grund av att man ej skulle kunna hanterat passagerarmängderna. Källa: The Guardian.

En passagerare som var på Gatwicks flygplats Twittrade om att ha väntat över 75 minuter på sitt bagage efter att ha ankommit dit. Det är med andra ord en helt ohållbar situation för resenärer just nu på flera håll.

Vissa passagerare som flyger från Parisflygplatsen Charles De Gaulle har uppmanats att vara på plats tre och en halv timme innan avgång, skriver The Local.

Köpenhamns flygplats Kastrup meddelar att de har längre väntetider än vanligt, och uppmanar de passagerare som reser därifrån att vara ute i god tid.

Detta är givetvis oerhört trist att läsa och det borde inte vara så svårt för flygplatserna att rätta till detta snarast möjligt. Samtidigt så vill man ju inte tumma på säkerheten utan det måste anställas kompetent och pålitlig personal.

Men det borde ha gjorts i god tid inför att resandet började komma igång på riktigt igen.

Om du ska ut och resa denna långhelg så se till att vara ute i väldigt god tid, och räkna med att förseningar och fördröjningar kommer att inträffa. Både när du ska resa iväg och när du kommer fram.

Att säga att det är kaos på flygplatser i Europa är nästan en underdrift just nu och jag hoppas att man kan ordna upp detta snarast möjligt.

Man ska ju liksom inte behöva vänta i över en timme på sitt bagage när man väl landat.

Tack för att du läste ”Kaos på flygplatser i Europa”, Läs Fler Inlägg Här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.