Kuang Si Falls – Laos

Kuang Si Falls

Kuang Si Falls är ett makalöst vattenfall strax utan för Luang Prabang i Laos. Här kan du bada i turkost vatten och njuta av makalös natur. Det är billigt att åka dit, det går snabbt att åka dit och det är något som man aldrig glömmer. Så för all del missa inte att besöka Kuang Si Falls när du har vägarna förbi Luang Prabang.

Vad ska man ta med sig?

Man behöver inte ta med sig mycket annat än badkläder heller för precis när man kommer fram så finns det en del affärer och restauranger. Det kostar 20.000 kip att gå in. Oftast så är man där cirka 4 timmar men det är lätt att spendera hela dagen i detta underbara landskap. Därför så kan det vara till ens fördel att köra scooter dit men kom ihåg att köra försiktigt.

Kuang Si Falls

Hur tar man sig till Kuang Si Falls?

Att ta sig dit är väldigt enkelt man behöver bara bestämma om man vill  hyra en moped och köra själv eller betala för att en tuk-tukförare ska köra en dit.

Hyra scooter kan du göra på många olika håll i staden, jämför priserna innan du bestämmer dig för vart du ska hyra. Det är även en väldigt bra idé att fotografera och dokumentera eventuella skador eller problem med scootern innan du kör med den så att du inte kan bli lurad på pengar.

Det finns gott om tuk-tukförare inne i staden som gärna köpslår om priset. Det bästa du kan göra är att gå ihop med ett par andra resenärer så att det blir billigare för er och mer pengar till chauffören. Kom ihåg att inte betala förens han har kört er tillbaka från vattenfallet för att undvika risken att bli strandade. Normalt pris är 30-40.000 kip för turen.

Kuang Si Falls

Har du varit där? Vad tyckte du? Berätta gärna!

Safe Travels!

1 trackback / pingback

  1. Luang Prabang - Svenska Backpackers

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.