Magsjuka på Koh Rong – Beror på utsläpp

Magsjuka på Koh Rong - Beror på utsläpp

Du kanske har läst att många backpackers och andra resenärer blivit magsjuka på Koh Rong? I det här inlägget kan du läsa om vad det beror på, om du vågar!

Att många blir magsjuka på Koh Rong är ingen nyhet och det har spekulerats friskt om vad det beror på. Efter ett inlägg från en medlem i Svenska Backpackers Asien, tack Sharon, så har det hela klarnat.

Det var inte kycklingen, det var inte köttet, det var inte grönsakerna som var boven utan det är vattnet. Vattnet som används till matlagning, till att skölja grönsaker och liknande, samma vatten som du också borstade tänderna med där.

Magsjuka på Koh Rong

Så hur kommer det sig att vattnet är så extra illa på Koh Rong? Ja… Det är nog enklast att visa det, här nedanför i videon kan du se vad som läcker ut under en brygga på Koh Rong:


Ja tyvärr så stämmer det hon säger i videon. Det du ser på bilden läcker ut i havet runt ön och sedan in i vattensystemet igen. Majoriteten av all magsjuka på Koh Rong orsakas alltså av dessa äckliga utsläpp.

En sanitär katastrof som myndigheterna ignorerar, miljömässigt så är det säkerligen inte bra för naturen i området. Väldigt tråkigt att få veta vad det hela beror på.

Det hade på något sätt varit mer förståeligt om det rörde sig om slarvigt diskad disk eller dåligt sköljda grönsaker. Men det här som vi ser på bilden är betydligt värre än vad jag hade anat.

En sak är säker och det är att om jag hade bott på ön och blivit magsjuk där så hade jag åkt till ett sjukhus och testat mig för farliga bakterier i magen.

Förhoppningsvis så har de flesta som åker dit vaccinerat sig mot farliga sjukdomar som möjligtvis sprids med det svarta klägget.

Usch! Jag hoppas verkligen att myndigheterna ser över detta illa kvickt och agerar mot utsläppen som gör resenärer magsjuka och förpestar naturen.

Blivit sjuk utomlands?

Läs om hur du kan få svensk sjukvård i mobilen, gratis, när du är utomlands: Vård utomlands i mobil-appen

Tack för att du läste ”Magsjuka på Koh Rong”! Safe travels!

1 trackback / pingback

  1. Undvika magsjuka utomlands » Svenska Backpackers

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.