Man reser bara ensam om man vill göra det

man reser bara ensam om man vill göra det

Många som funderar på sin första långa resa på egen hand är oroliga över hur man träffar folk. Men faktum är att du reser i stort sett aldrig själv, om du nu inte vill det förstås. Det är så lätt att träffa folk var man än är och tack vare internet är det ännu enklare.

Backpackers bor oftast på vandrarhem och det är i mina ögon tack vare två anledningar. Dels så är det ju givetvis billigt och ett jättebra sätt att spara pengar på. Samtidigt så är det en social faktor då man i stort sett aldrig är själv på ett hostel.

Var du än åker i världen så är det andra som är där och utforskar samma plats. Ni kanske inte har samma intressen eller ska göra samma saker men det betyder ju inte att man inte kan prata med varandra.

Jag tyckte att det lät jätteläskigt första gången jag skulle ut och resa. ”Måste jag prata med folk jag aldrig träffat?” Nu känns det som en löjlig tanke att ha men det är ju svårt att veta hur lätt det är innan man faktiskt har provat det på egen hand.

Plus att man åker ju förmodligen inte och reser om man hatar att träffa nya människor, så personerna du träffar är oftast jättesnälla, hjälpsamma och allmänt glada att prata med någon ny person.

Vandrarhem är alltså superbra för plånboken men också för den sociala aspekten. Ännu roligare är att du oftast träffar människor som du kanske inte hade pratat med i vanliga fall. Var bara trevlig och glad så löser resten sig, det kan låta banalt men det är sant.

Man får oftast tillbaka det man ger ut men visst kan det finnas surpuppor, men det ska väl inte stoppa en från att åka och njuta av ett nytt land? Våga resa på egen hand, du kommer inte att vara själv om du nu inte vill vara det!

Hostelworld är en grym sida där du kan boka vandrarhem över hela världen och det finns ofta kampanjer att dra nytta av. Tveka inte över din framtida resa för att du är rädd för att vara ensam, du kommer att träffa folk överallt!


Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.