Nöden har ingen lag? Jo det har den

Det sägs att nöden har ingen lag. Men för en kvinna som befann sig på ett flygplan när hon blev röksugen så stämmer inte det talesättet särskilt bra. Hon krävs nu på en böter eller fängelse efter att ha rökt en cigarett ombord på ett flygplan.

På flyget mellan Tromsö och Oslo med Norwegian så tog den berusade kvinnan fram en cigarett och började att röka den. Hon drog sig inte undan och hon gick inte på toaletten utan hon rökte den där hon satt i sitt säte.

Resultatet blev givetvis en kraftig böter och tingsrätten dömde henne att betala 15 000 kr, något som hon vägrade. Hon påstår att hon är arbetslös och därmed inte har råd att betala sin böter, tingsrätten sänkte straffet till 7 000 kr men hon vägrar fortfarande och hotas nu med 24 dagars fängelse.

Snacka om att ha en medresenär från helvetet när någon helt öppet börjar röka en cigarett inne i ett flygplan.

Varför finns det askkoppar på flygplanen?

Det är en del som ställt sig den frågan och svaret är att den finns där trots att den inte ska användas. Det är resultatet av en hemsk sak som hände 11 juli 1973.

På ett flyg mellan Rio och Paris så bestämde sig en passagerare för att röka en cigarett inne på toaletten. Men personen blev påkommen och i panik så kastade passageraren den glödande cigaretten i papperskorgen inne på toaletten.

Tragiskt nog så omkom därmed 123 av 124 passagerare när flygplanet tvingades att nödlanda på grund av branden.

Askkoppen minskar alltså risken för att någon i panik ska slänga en fimp i papperskorgen vilket kan få katastrofala följder.

Så vad du än gör… Håll dig tills du kommer fram, så svårt är det faktiskt inte och i värsta fall så kan du köpa nikotintuggummin. Det handlar faktiskt om liv och död.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.