Oroligheter i Sydamerika – Kolla upp innan du åker

Oroligheter i Sydamerika - Kolla upp innan du åker

Tyvärr så är det gott om oroligheter i Sydamerika just nu. Därför så bör man vara extra försiktig om man skall resa dit. Det gäller att hålla sig uppdaterad kring vad som gäller och att veta var man kan vända sig för att få hjälp.

Om du har stött på oroligheter i Sydamerika så vet du hur läskigt det kan vara. Det gäller förvisso hela världen men här går det ofta väldigt snabbt från fredligt till våldsamt.

Genom att veta var man ska vända sig så kan man få information eller hjälp snabbare. I vissa situationer så är det direkt avgörande att det går snabbt.

Innan du reser så borde du googla på landet och läsa på om oroligheterna samt om var i landet som det utspelar sig. Försök gärna att prata med någon lokalbo men underskatta inte heller hur snabbt saker och ting kan sprida sig.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Var kan man vända sig?

Om du råkar ut för problem under din resa så bör du gå in på Swedenabroad.se för att se vad och var du snabbast kan få hjälp. Det är en bra länk att ha med sig så det lönar att skriva ned den på flera ställen.

På hemsidan hittar du snabbt konsulat, ambassader, telefonnummer och annat som du kan använda för att få den hjälp eller information som du behöver.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Akut hjälp vid skada

Befinner du dig utomlands och behöver akut hjälp av olika anledningar så ring direkt till SOS International. Deras hemsida hittar du Här. Deras telefonnumer är viktigt att alltid ha med sig: +457010 5050.

Skriv ned det på en gång, och lägg till det i din kontaktlista i mobilen, så att du inte glömmer bort det.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Råd vid krissituation

Swedenabroad.se kan du också läsa olika råd om hur man skall göra vid en krissituation. Det är faktiskt viktigt att veta om för man har sällan tid på sig att stå och Googla när det krisar på riktigt.

Förhoppningsvis så slipper du givetvis att ens uppleva oroligheter i Sydamerika, eller på någon annan plats så att du kan njuta av din resa istället.

Läs mer på SVBP! Safe Travels!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.