Packa alltid din väska själv

Packa alltid din väska själv

Det är väldigt viktigt att man alltid packar sin egen väska när man ska ut och resa. Om du går igenom tullen och någonting finns i din packning som inte borde vara där, då är det du som får ta smällen för det. Samma sak gäller när man tar med sig andras väskor.

För att vara på den säkra sidan så ta aldrig med andra personers väskor om du inte verkligen känner personen riktigt, riktigt väl och har gjort det länge. Oftast är det ju ingen fara alls men risken finns alltid att man kan utnyttjas för att smuggla något eller något liknande.

Om det väl skulle ske så är bortförklaringen ”jag bar bara min väns väska” inte riktigt trovärdig. Så det gäller att ta ansvar över sin packning och se till att man själv vet vad som finns i den.

Det finns tyvärr gott om skräckhistorier om personer som har varit snälla och blåögda och hjälpt en främmande person med en väska eller något liknande. Ofta så slutar det med att den som skulle hjälpa får ta smällen och sitta i ett fängelse utomlands under hemska förhållanden.

Så att ta med sig andras väskor eller att låta någon annan packa ens väskor är något som man verkligen, verkligen bör akta sig för. Med sunt förnuft kommer man ju väldigt långt som tur är och det gäller att man tänker till och inte låter någon övertala en.

Så stay safe and stay smart! Sköt din egen packning och låt inte någon packa ner saker i din väska utan att du ser exakt vad det är och vad det innehåller.

På så sätt slipper du otrevliga överraskningar vid tullen och kan njuta av ditt resande istället för att behöva en hemskt jobbig situation.

Safe travels!

spacer svenskabackpackers backpacka resa resor resenärer asien

Läs Mer

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.