Resa Billigt – Bo på Vandrarhem

Resa Billigt - Bo på Vandrarhem

När man vill resa billigt så är vandrarhem, eller hostels som dom heter på engelska, utmärkta boenden. Står man ut med lite stök så kan man spara oerhört mycket pengar på att bo där. Utöver det så är det också jättebra ställen att träffa nya vänner eller till och med resekompisar på.

Ska man backpacka länge ute i stora vida världen så vill man oftast resa så billigt som möjligt. Då är hostels nästan alltid det billigaste alternativet när man letar boende.

Inget hostels är ett annat likt, ibland är det väldigt rent och ibland är det väldigt smutsigt. Ibland har man väldigt tysta rumskamrater och ibland delar man rum med folk som stökar runt hela natten lång. Ibland vågar man lämna en del saker på rummet men ibland känns det otryggt att inte ta med sig värdesakerna när man ska ut.

Förutom att man kan resa billigt genom att bo på hostels så är dom oftast jättebra ställen att träffa andra resenärer på. Framförallt om man reser ensam så kan ett hostel vara platsen där man träffar flest nya vänner under resans gång.

Hur Hittar Man Det Billigaste Boendet

Hostelworld är en hemsida skapad just för att man ska kunna hitta billiga vandrarhem att bo på. Personligen så har jag spenderat mer än ett år av mitt liv på olika hostels. På gott och ont. Vissa har varit jättebra medan andra har varit jättedåliga.

En viktig sak som kan hjälpa dig att välja rätt hostel är att läsa recensioner. Om en stor del av resenärerna som bott på hostelet är missnöjda så kan det vara en bra idé att välja ett annat, även om det är billigare eller har ett bättre läge.

Det brukar också gå att förhandla om priset om man ska stanna i minst en vecka eller mer, då kan man verkligen resa billigt.

Många backpackers som jag pratat med håller med om att vandrarhem är perfekta ställen att bo på, men att det verkligen kan variera. Jag tycker att det är något som alla bör prova på någon gång i sitt liv, framförallt om man backpackar men särskilt om man backpackar på egen hand.

Vad tycker du om att bo på vandrarhem? Hur har din upplevelse varit? Kommentera gärna och berätta!


Läs om hur du kan boka flyg billigt

2 kommentarer

  1. Jag föredrar att bo på vandrarhem, och har gjort det i Tanzania, Mongoliet, Kirgizistan, Kina, Nya Zeeland, Georgien med flera! Har alltid varit bra, utom ett av tio i NZ. Allra bäst var Abraham Hostel i Tel Aviv. Och allt detta har jag gjort i åldern 50-55. Jag tycker att fler äldre skulle prova på. Så länge man kan klättra upp i en överslaf är det ok! 😀

2 trackbacks / pingbacks

  1. 10 tips för backpackers - Svenska Backpackers
  2. Vågar jag resa själv - Frågan många ställer » Svenska Backpackers

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.