En vacker dag så kommer vi kunna resa igen

En vacker dag så kommer vi kunna resa igen

Kommer vi någonsin att kunna resa igen som vi har gjort tidigare? Ja det tror jag absolut men frågan är bara när. Just nu så ser det inget vidare ut men förhoppningsvis så blir det bättre framöver. 

Tålamod är en dygd sägs det och just nu så provas nog varje människas tålamod lite extra på ett eller annat sätt. Mångt och mycket är inställt, affärer har stängt och att resa går knappt ens att fundera på att göra. Trots det så gäller det att hålla humöret uppe, för det som sker just nu är ju inget permanent som tur är.

Världen har sett liknande pandemier tidigare och har efter det återgått till det normala igen. Även om vi i modern tid saknar motsvarighet till just Covid-pandemin och dess utbredning så tappar jag inte hoppet.

Jag älskar att resa, jag brinner för det och det får mig att känna mig levande på ett sätt som få andra saker gör. Jag längtar något enormt tills dess att jag kan spänna på mig min ryggsäck igen och ge mig ut i världen, men det lär tyvärr dröja.

Så vad gör man när man älskar att resa men inte kan resa för stunden? Man får härda ut helt enkelt och lägga tid samt energi på annat samtidigt som reseplanerna får vila i bakgrunden. Något som däremot kan göra oavsett om det är en pandemi eller inte är att planera och lära sig.

Varför inte ta lite tid till att planera kommande resor som du drömmer att göra? Eller varför inte Googla runt och lära dig om nya platser att besöka? Det finns mycket att se trots att man inte kan åka dit och vara där på plats just nu.

spacer backpacka resa

Tills man kan resa igen

En majoritet av flygen står stilla, men det behöver inte vi göra. Passa på att använda tiden som du har över till att lära dig något nytt om en destination som du har i åtanke.

Eller varför inte se på filmer om resor, läsa böcker om att resa eller fördjupa dig i något språk som intresserar dig? Det finns så väldigt många reserelaterade sker som vi kan göra trots att vi inte kan resa just nu. Försök att hitta något som kan mätta ditt res-sug för stunden samtidigt som du lär dig något nytt.

Om inte det lockar dig, så varför inte ta fram något fotoalbum från någon resa som du har gjort? Nu om någonsin är ju ett perfekt tillfälle att kika igenom alla bilder man sparar genom åren för att minnas och glädjas.

Plus att även om man kanske inte kan resa just nu så kan man alltid planera inför framtiden. Då kommer sidor där man kan hitta billiga flyg väl till hands. Tack vare sådan bra hjälp så slipper man betala för mycket i onödan eftersom att man lätt kan hitta prisvärda alternativ.

Så försöker jag att tänka just nu iallafall, att lära och planera inför kommande resor istället för att sitta och längta. Hur hanterar du tiden tills vi kan resa igen? Dela gärna dina tankar och tack för att du läste inlägget!

Safe travels, sooner or later!

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.