Resekompisar

Ett projekt som går hand i hand med Svenska backpackers är Resekompisar som du hittar på Facebook. Kort och gott så är det en grupp där man ska kunna hitta resekompisar att utforska världen med.

Alla resenärer gillar ju som bekant olika och vissa föredrar att dela sin reseupplevelse med en eller flera andra resenärer. Men det är ju inte alltid så lätt att hitta någon som vill åka iväg till samma plats som en själv.

Därför så skapades den gruppen. Allt man behöver göra är att gå med i gruppen och läsa eller lägga in sitt egna inlägg och vips så har du inom kort hittat nya resekompisar.

Tänk på att göra lite efterforskning kring personen du åker med eftersom att vi har noll översikt över vilka som är med i gruppen. Lita på magkänslan och var alltid försiktig.


När du får kontakt med en ny kompis att resa med så kan det bara bra att göra följande saker för att försäkra sig om att personen inte utger sig för att vara någon annan:

  • Bli vänner på Facebook. Ser profilen konstig ut eller om det saknas informaton så kan det vara en fejkad profil.
  • Kolla igenom bilder och genomför ett videosamtal för att se att du talar med rätt person.
  • Prata mycket innan resans gång. Ju mer ni har kontakt desto större chans har du att lägga märke till om någonting inte stämmer.
  • Låna/Lägg aldrig ut pengar om du inte är absolut säker på att det kommer att gå bra. Man har tyvärr få säkerhetsnät som privatperson.
  • Följ alltid magkänslan. Känns något fel? Avbryt då! Ha inte dåligt samvete för det utan sätt din egna säkerhet först.
  • Läs mer om vad du kan göra Här.

Vem vet, en eller flera vänner för livet kan vara ett klick bort, så surfa in Här och hitta en resekompis redan idag!

Resekompisar