Rökförbud i Thailand: Färdigblossat på offentliga platser

Rökförbud i Thailand: Färdigblossat på offentliga platser

Thailand tar krafttag mot cigarettrökningen och utökar ett tidigare förbud mot rökning på stränder. Det kan vara väldigt viktigt att hålla sig uppdaterad om sådana här lagändringar när man reser. Man vill ju helst slippa böter på grund av ett rökförbud i Thailand.

Så tänk till en eller två gånger extra nästa gång du funderar på att tända en cigarett på besök i The Land of Smiles, som Thailand ofta kallas. Det är från och med början på februari som lagändringen träder i kraft.

Man kommer inte att få röka på offentliga platser eller utanför offentliga byggnader. Det innefattar platser som pubar, restauranger, caféer, hotell, religiösa byggnader, badpooler, skolor, sjukhus, biograder och parkeringsplatser.

Men det är inte helt färdigrökt, det räcker faktiskt nämligen att ställa sig fem meter utanför de berörda platserna för att kunna röka en cigarett. Det ska bli intressant att se hur det blir i barerna, det är ofta där folk gärna tar en cigg till ölen eller drinken.

Hur du undviker jetlag

Även om det möjligtvis kommer att bli lite irriterande för rökare, som mig själv, så är beslutet givetvis bra då passiv rökning är skadligt. Tobak och nikotin har inget som helst positivt att komma med egentligen och bör verkligen fasas ut ur samhället.

Det skall bli intressant att se om landet ändrar sitt förbud kring vaporizers i samband med att cigarettrökningen förbjuds mer och mer.

Att trotsa förbudet kan ge böter på upp till 5000 baht som i dagens kurs motsvarar cirka 1400 kr. En saftig peng för att röka skadliga kemikalier.

Som tidigare nämnts så förbjöds rökningen på många olika stränder tidigare i år. Där är straffen betydligt hårdare då man kan få böta 25 000 kr eller få upp till ett års fängelse.

Vad tycker du om detta rökförbud i Thailand?


Du har väl koll på hur du bokar en väldigt billig utresebiljett ur Thailand?

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.