Söka Working Visa till Australien

Att ansökan om ett work and travel visa till Australien är inte så svårt som det kan verka. Det finns ett par saker att komma ihåg men i allmänhet så är det väldigt självförklarande. Smidigt nog så kan du göra hela din ansökan på internet.

Först och främst

Det finns en och endast en enda hemsida som du ska använda när du ansöker om ditt visum. Den hemsidan är https://www.homeaffairs.gov.au/.

Om du skulle använda en annan hemsida än just den så har du kontakt med en mellanhand. Det kommer förmodligen att öka kostnaden rejält och göra det hela krångligare för dig.

Välj rätt visum

Som du kommer att se när du surfar in på sidan om du inte redan har sett det så finns det två olika underkategorier till working travel visa, 417 och 462. Man ska välja rätt beroende på vilket land man kommer ifrån, svenskar tillhör kategorin 417.

Läs och fyll i

När du har valt rätt kategori så se till att läsa informationen som finns tillgänglig. Det vore ju onödigt om du blev nekad efter att ha betalat för din ansökan. Läs informationen och dubbelkolla att du kan få ditt visum.

När du har gjort det så är det bara att påbörja processen med att fylla i din ansökan med din information. Innan du skickar in den så dubbelkolla att allting är korrekt ifyllt.

Efter ansökan

När du har skickat in din ansökan så får du en bekräftelse över e-mail. Efter det så är det bara att vänta på svar. Tiden det tar att få svar är olika lång beroende på vad man har fyllt i ansökan.

Vissa kan få sitt visum redan nästa dag men i andra fall så drar det ut på tiden. Ibland så behöver man komplettera med mer information vilket givetvis också drar ut på den.

Det är vanligt att man behöver komplettera med mer information om man bland annat har dubbelt medborgarskap, bott utomlands, gjort lumpen eller rest runt i områden med hög risk för farliga sjukdomar.

Förhoppningsvis så får du inom kort ett positivt besked i och med att ditt visum är godkänt!

Söka Working Visa till Australien

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.