Sveriges heta sommar negativ för researrangörer

 

Den svenska sommaren har varit ovanligt het och hettan har föga förvånande påverkat våra resvanor. Det har slagit hårt mot världens största resebolag Tui som tappade nästan hela tio procent i vinst under kvartalet som tog slut i juni jämfört med tidigare års resultat.

Enligt Bloomberg så är detta vinsttapp det största för bolaget sedan 2016. Vädret har inte direkt gjort att man velat boka en sista minuten-resa. Istället har man kunnat njuta av medelhavsliknande klimat i Sverige och andra länder i Europas norra delar.

Andra researrangörer har också märkt av förändringen då värmeböljan har täckt inte bara Sverige utan nästan hela Europa. Det är svårt att sälja in en resa till en plats med trettio grader sol när det är ännu varmare hemma.

Men snart är vintern tillbaka och då lär saker och ting gå tillbaka till hur det var innan. Många svenskar frågar sig redan hur nästa sommar kommer att bli, det gör säkerligen säljarna hos Tui också.

Om vi ser fler somrar i stil med den som vi har nu så kanske resandet inom Europa eller inom Sverige ökar och gör det såväl billigare som mer lättillgängligt. Det vore inte fel då priserna på resande i Europa ofta överstiger priserna på andra platser i världen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.