Täcker min försäkring det här?

Täcker min försäkring det här?

Om man reser utomlands utan att ha en reseförsäkring och något händer, ja då får man helt enkelt skylla sig själv. Att resa utan en reseförsäkring är som att be om att hamna i problem och om det väl händer så blir det inte roligt. Har man däremot en försäkring så gäller det att veta när den gäller och inte gäller.

Just på grund av detta så bör man läsa på om sin försäkring så att man faktiskt vet vad den täcker. Det går inte att bara teckna en och anta att man kan göra det man vill för då kan man få en väldigt otrevlig överraskning.

Det är ju till exempel vanligt att köra lättmotorcykel på semestern, det finns få mopeder som hyrs ut till turister i Asien. Men om du inte har ett körkort för motorcykel, täcks du verkligen av din försäkring då? Svaret är förmodligen nej.

Trafiken i Asien är som den är, väldigt dödlig och farlig. Att gå in med tänket, ”äsch det händer väl inte mig något” och att köra utan att ha en giltig försäkring är verkligen ingenting att rekommendera.

spacer backpacka resa

I vissa fall så bör man verkligen ta det säkra före det osäkra och faktiskt anpassa sig efter situationen. Att ha en reseförsäkring är jättebra och helt och hållet givet i mina ögon, men det gäller också att veta när den täcker dig och inte täcker dig.

Javisst är det tråkigt att läsa byråkratiskt käbbel i stil med reseförsäkringars villkor och liknande, men det är väldigt viktigt. Så det är helt klart värt den tid det tar för dig att läsa igenom den och förstå den någorlunda.

Så mitt råd till dig som skall ut och resa är att läsa genom villkoren för din försäkring. Vad kan du förvänta dig av den? När täcker den dig och när täcker den dig inte? Det är viktigt att veta och att hålla koll på.

Så ta dig den tiden, kika igenom reseförsäkringen och varför inte jämföra den med andra reseförsäkringar för att se vad som skiljer sig förutom priset? Läs mer om reseförsäkringar här: Reseförsäkring för backpackers World Nomads VS Europeiska ERV.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Läs Mer

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.