Taman Negara – Tropisk Regnskog – Malaysia

Taman Negara - Tropisk Regnskog - Malaysia

Taman Negara är en av jordens äldsta rengskogar. Den estimeras vara mellan 135 – 190 miljoner år gammal. Är man ute efter härlig natur, spännande djur och upplevelser som man sent lär glömma så är det en perfekt plats att besöka. Det är enkelt att ta sig dit från Kuala Lumpur och det behöver inte bli dyrt.

Taman Negara - Tropisk Regnskog - Malaysia

När man har varit en dag eller två i megastaden Kuala Lumpur i Malaysia så kan det kännas lockande att ta sig vidare därifrån. Det gör man enkelt genom att boka en paketresa, eller så kan man åka helt på egen hand, till Taman Negara.

Man tar sig dig på endast cirka tre timmar i en minibuss och resan är verkligen värd besväret. Många resenärer som jag talat med som besökt just Taman Negara, inkluderat mig själv, såg det som höjdpunkten på resan till Malaysia.

Vad gör man där?

I Taman Negara så kan man uppleva en uråldrig regnskog på precis det sättet man själv känner för. Det finns en hel del olika aktiviteter att delta i och man kan för all del bara slappa och ta det lugnt också.

Du kan bland annat gå på nattsafari, träffa urinvånare, åka på fyrhjulingssafari, se många olika exotiska djur, vandra i djungeln med rangers, gå på deras canopy walk och vandra bland trädtopparna, besöka vackra Lata Berkoh, bli helt genomdränkt i deras rapids shooting, åka flotte i floden, besöka kvällsmarknaden och så mycket, mycket mer!

En del av charmen med området är att man behöver åka båt nästan vart man än ska. Det finns även en hel del restauranger som kallas floating restaurants dit man tar båten för att äta eller dricka.

Taman Negara - Tropisk Regnskog - Malaysia

Bra saker att ta med sig

Mitt inne i en regnskog så kan det bli väldigt myggigt! Så det kan vara värt besväret att ta med sig lite extrasaker till just Taman Negara. Här är en lista på saker som du kanske vill ta med dig:

  • Första Hjälpen-låda
  • Stativ till kameran (för att fota i mörkret)
  • Starkt myggmedel
  • Något som skyddar mot regn
  • Pann- eller ficklampa
  • Väska som tål vatten
  • Sköna skor att gå långt i

Hur tar man sig dit?

När man väl är i Malaysia så är det lätt att ta sig till Taman Negara. Gå till närmsta turistinfo och be om hjälp från platsen som just du är på.

Från Kuala Lumpur så kan du åka buss eller boka en färdig tour med resan dit och tillbaka redan inbakad. Det gjorde jag och det var väldigt smidigt!

Hur mycket det kostar beror helt på vad man vill göra. Vissa paket är på bara ett par dagar, vilket kan bli lite lite, medans andra är på över en vecka. Jag kände att 3 dagar var för lite så 4-5 dagar kan vara optimalt. Det beror ju även givetvis på hur mycket man gillar djur och natur!


Har du besökt Taman Negara? Kommentera gärna och berätta!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.