Tre brittiska backpackers omkomna i olika bergsolyckor

Tre brittiska backpackande män i tre olika länder har under senaste veckan omkommit i klättringsrelaterade olyckor. Tre tragedier som påminner om hur viktigt det är att följa anvisningar på plats för att inte riskera sin säkerhet.

Tom Perry, 23 år, hade varit ute på en restaurang, i Sri Lanka belägen uppe på en klippavsats. Efter stängning så gick han och en väninna som också backpackade i Landet iväg för att sitta vid kanten.

Paret satte sig på fel sida av säkerhetsstaket och på något sätt så tappade Tom fästet och föll ner för kanten, hans liv gick inte att rädda.

Aiden Webb, 22 år, försvann i ett bergsområde i Vietnam. Han var försvunnen i fem dagar innan han lyckades skicka ett meddelande via telefon att han var skadad. Man tappade sedan kontakten med telefonen.

Tillslut så kunde ett räddningsteam nå honom men då var det redan för sent. Han var en erfaren klättrare och skulle nu försöka klättra utan rep. Någonting gick tyvärr fel och han har lämnat många sörjande nära och kära efter sig.

Harry Greaves, 29, var ute och vandrade i bergen i Peru. Området ligger nära Macchi Pichu, långt hemifrån hans födelseplats i England.

Han hade gett sig ut för att spendera tid på egen hand i bergsområdet, efter det så försvann han och trots att man fick tips om var han kan ha gått så lyckades inte hitta hans kropp förrän två veckor senare.

Ännu en tragedi och en förlorad vän och familjemedlem.

Det gäller att man är försiktig med det man än gör och att följa lokala anvisningar och säkerhetsråd. Tänk två gånger innan du tar ett äventyrligt beslut för ibland blir konsekvenserna förödande.

Stay safe!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.