Vård utomlands i mobil-appen

Vård utomlands i mobil-appen

Inlägget ”Vård utomlands” innehåller annonslänkar.

Om man är utomlands och behöver få råd om sjukvård, så kan man smidigt nog få det via en app. Den fungerar världen över och kostnaden debiteras landstinget.

Först och främst så ska jag påpeka att om du är utomlands och behöver AKUT sjukvård så ring SOS International direkt: +457010 5050.

Om det inte är akut så kan du istället ’träffa’ en läkare, psykolog, specialistsjuksköterska, barnmorska och liknande via appen.

I appen kan du bland annat få hjälp eller råd om: Allergibesvär, Oro och ångest, Barn, Feber, Hosta, Hud, Intyg, Mage, Recept eller Underliv.

Du får svar inom ett par minuter och kan man kan chatta, ringa eller videosamtala med vårdgivaren. Appen fungerar för dig såväl som för dina barn.

Beroende på var i världen man befinner sig och beroende på vad för slags problem man har, så kan appen verkligen vara behjälplig.

Eftersom att man får svar fort från riktiga läkare så är appen väldigt bra att ha med sig i mobilen.

Varje läkare som jobbar i appen har svensk läkarlegitimation och jobbar på till vardags på vårdcentraler och sjukhus när de inte hjälper dig.

tips för backpackers - spacer

Vård utomlands

Hur kommer det sig att jag inte direkt behöver betala för besöket i appen? Besöket finansieras likt en vanlig vårdcentral med skattemedel. Kostnaden belastas på det landsting där du är folkbokförd.

Appen kostar ingenting och patientavgiften dras alltså ifrån ditt landsting. Därför så är den väldigt bra att ha med sig utifall att den behövs.

Den har inte heller några löpande kostnader så kan du ladda ned den och ha den där utifall att behov uppstår.

Better safe than sorry liksom! Appen finns till såväl Android som till iPhones, länkar till respektive store ser du här nedanför.

Ladda ned appen / Läs Mer

Tack för att du läste ”Vård utomlands”! Safe travels!

1 trackback / pingback

  1. Inställda flyg orsakar panik för resenärer » Svenska Backpackers

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.