Världens längsta hängbro för gångtrafik

Världens längsta hängbro för gångtrafik

Världen har fått en ny hängbro att hänföras över sedan Portugal öppnat världens längsta hängbro för gångtrafik. Denna finnes i utkanten av byn Arouca i Norra Portugal. Bron sträcker sig hela 516 meter och är inget nog att besöka för den som är höjdrädd.

Byggandet av bron har tagit tre år vilket inte låter särskilt mycket med tanke på hur lång den är. En halv kilometer låter kanske inte så jättelångt men när man väl går på den så kan jag tänka mig att man tänker om där.

Då lär man liksom få ett helt annat perspektiv på det hela. Vad fyller då världens längsta hängbro för gångtrafik för nytta? Jo den korsar nämligen en dalgång som går över floden Paiva. Så istället för att fotgängare skall behöva ta sig runt dalgången på ett eller annat sätt så kan man nu helt enkelt gå rakt över den, smidigt!

hängbro portugal världens längsta hängbro
Foto: Carlos Costa, TT.

Utsikten är vacker men smakar det så kostar det sägs det ju, så även i det här fallet. Att gå över bron kostar hela 12 euro och det känns lite väl kan jag tycka. 12 euro för att gå cirka 500 meter på en hängbro?

De som byggt bron hoppas naturligtvis på att den ska bli en turistattraktion och locka till sig besökare från världen över. Jag är dock tveksam om den kommer att dra så mycket trafik men det återstår att se.

Eftersom att brons underlag består av galler så lär höjdrädda personer få hålla blicken fast rakt framåt om man skall ta sig över.

Nä, för min del så blir det inget besök dit annat än om jag har vägarna förbi i andra ändamål. Att betala 12 euro för att gå över en hängbro känns lite, eller väldigt, ointressant helt enkelt. Men smaken är som baken!

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Här!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.