Volontära under resans gång och ge tillbaka

Volontära under resans gång och ge tillbaka

Att passa på att volontära under resans gång kan bli en riktig höjdpunkt. Men det gäller att se till att man har rätt visum och att man följer de lokala lagarna. Annars riskerar man att bli hemskickad bara för att man ville hjälpa till.

Det är så himla roligt och det känns underbart kul att kunna få ge tillbaka något till landet som man besöker. Så upplevde jag det när jag hade rest runt i ett par månader och sedan började volontära under resans gång. Beroende på var man åker så finns det olika många möjligheter för att kunna göra det.

I Sydostasien till exempel så är många länder rätt så kinkiga med att man ska ha rätt visum för att lagligt få volontära under resans gång. Dock så brukar polisen ofta ha överseende med just volontärarbete och det brukar gå bra.

Vill man ta risken så kan man göra så men oftast är det skönast att hålla sig på lagens goda sida. Att få göra något för andra som inte riktigt kan göra något för en själv är givande och känns bra i själen, om du förstår vad jag menar.

spacer svenskabackpackers backpacka resa resor resenärer asien

På flera håll i många olika länder så kan man arbeta med att till exempel ta hand om skadade eller djur som har det illa, det är också vanligt att man kan lära ut engelska eller arbeta med människor på andra sätt.

Så om du ska ut och resa, varför inte se över möjligheterna att volontärarbeta när du är ute och upplever världen? Det kan bli ett minne för livet inte bara för dig utan även för andra och något som du måhända bär med dig hela livet ut.

Tack för att du läste inlägget ”Volontära under resans gång”! Safe travels!

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Läs Mer

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.