Resa till Koh Samui

Sidan ”Resa till Koh Samui” innehåller annonslänkar till 12GoAsia, Agoda och Hostelworld.

En resa till Koh Samui är en resa till en underbar paradisö med mycket att erbjuda i form av aktiviteter. Festprissar bör försöka hitta ett boende på Chaweng Beach. Vill man ta det lite lugnare så är Lamai Beach ett bättre alternativ.

Ett besök hit kombineras väldigt ofta med besök till Full Moon Party på Koh Phangan och med dykning på Koh Tao. Eftersom att de tre öarna ligger så pass nära varandra så är det lätt att ta sig runt med färja.

Och ska man till en av öarna, ja då kan man lika gärna passa på att besöka allesamman. Naturen är oerhört vacker här. Det finns mycket att se i form av vattenfall, vackra öar och underbar natur i alla olika slags former.

Det brukar vara populärt att avsluta dagarna med festligheter på stranden utanför ARK bar på Chaweng Beach. Bland annat så anordnas det frekvent olika slags eldshower där medan backpackers festar på stranden.

En vacker solnedgång från en strand på Koh Samui

Information

  • Yta: 228,7 km² (Näst största ön, efter Phuket)
  • Befolkning: Ca. 75 000
  • Avstånd från Bangkok: 473 km
  • Bästa säsong för besök: December till Mars

Boende på Koh Samui

Innan man börjar leta efter ett boende på Koh Samui så bör man fundera på vad man vill göra på ön. Har man inget emot fester sent in på nätterna så bör man försöka hitta ett boende på Chaweng Beach. Vill man istället ta det lugnare så bör man hitta ett boende på Lamai Beach.

Utbudet av olika slags boenden är väldigt brett och underlättar för den som ska besöka ön. Det finns något för alla prisklasser och allt man behöver göra är att leta lite.

Du kan till exempel hitta boende på Koh Samui hos våra samarbetspartners:

Boka din vistelse i god tid om du ska besöka under ön högsäsong. Det underlättar planeringen och minimerar risken för att boendet du vill boka är fullt redan. Ska du besöka ön under lågsäsong så brukar man kunna förhandla ned priset på plats.

Förslag på boenden

Om du undrar över bra boenden på Koh Samui så har du här nedanför sex stycken förslag på bra boenden för backpackers.

Chaweng Beach

Lamai Beach

Resa till Koh Samui

Att resa till Koh Samui är enkelt. Antingen så åker man till Surat Thani eller Chumpon på fastlandet och tar en färja över till ön. Eller så flyger man helt sonika direkt till öns flygplats som även har internationella förbindelser.

Det som avgör vilket alternativ som är bäst för just dig är helt enkelt din budget och ditt tidsfönster. Att flyga dit går så klart snabbast men kostar också mest. Har man gott om tid kan man ta en nattbuss från Bangkok, då sparar man in pengar på en hotellnatt.

Färja till Koh Samui

Färjan till Koh Samui går mellan Chumpon och Surat Thani på fastlandet samt öarna Koh Tao och Koh Phangan. Tack vare detta så är det enkelt att resa mellan öarna och fastlandet, så att planera in ett par nätter på varje ö kan vara en smart idé.

Kom ihåg att vädret kan påverka avgångarna. Normalt så går färjan dagligen mellan kl. 6 – 16. Det finns även avgångar på andra tider.

Biljetten till färjan kan du boka bland annat via 12GoAsia:

Bangkok till Koh Samui

Det snabbaste sättet att ta sig från Bangkok till Koh Samui på är att flyga, men det kostar också mest.

Billigaste sättet att ta sig dit från huvudstaden är genom att boka en nattbuss med färja inkluderad i resan. Dessa paketresor går att boka på plats i Bangkok hos olika arrangörer. Men de går också att boka online om man vill spara tid:

Flyga till Koh Samui

Flygplatsen på Koh Samui tar främst emot inrikesflyg men har även ett par internationella rutter. Bland annat så kan man flyga direkt dit från Singapore. Har man bråttom till Koh Samui och inte har något emot att betala lite extra. Då är flyg absolut det bästa alternativet.

Bland annat flygbolaget AirAsia trafikerar rutter till och från Koh Samuis flygplats.

Slappna av på stranden på Koh Samui
Wikipedia

Saker att göra på Koh Samui

Tack vare att ön är Thailands näst största ö och har en stor befolkning så finns det mycket att göra här. Precis som sina systeröar så har Samui en otroligt vacker natur och omgivning. Kombinera det med det vackra vädret och upplägget är som gjort för en perfekt vistelse på sin resa.

Alla har vi den där vännen som kan ligga och sola varje dag utan att någonsin få nog. Men för den som vill göra mer än att bada och sola så finns det som tur är mycket att välja mellan. Bland annat så är det populärt att hyra en motorcykel för dagen och ta en tur runt ön.

På så sätt kan man besöka många olika platser och göra lite av allt möjligt. Så det är absolut något att fundera på att göra. I övrigt så finns det som sagt mycket att välja mellan. Här nedanför kommer vi att lista en del olika aktiviteter för att ge dig ett hum om utbudet.

Besök Big Buddha

På öns norra del så hittar du vad som blivit känt som The Big Buddha. Det är en stor staty av Buddha som lockar många turister varje år. Den kan ses på flera kilometers avstånd och är väl värd ett besök. Det här är ett perfekt avstick om man tar en tur runt ön på en motorcykel.

Öppettider: mellan 08 till 18 dagligen.
Adress: Route 4171, Bophut, Koh Samui, Surat Thani 84320, Thailand

Gå på Thaimassage

Om du ändå är i Thailand så passa på att gå och få en ordentlig thaimassage. Det är verkligen oerhört avslappnande och upp friskande och något som man inte bör missa. En bra massage är till exempel det perfekta avslutet på en dag på stranden. Det finns gott om massageställen på hela ön.

Vandra på olika platser

Tack vare att Koh Samui är så pass stor så finns det gott om utrymme för den som gillar att vandra. Om du klarar av en lite utmanande vandring så ta och besök Hilltop Temple mer känt som Khao Hua Jook Chedi.

Hilltop Temple

Hilltop Temple ligger på berget Chom Daow och bjuder på fantastiska vyer och utsikter.

Adress: Bo Put, Ko Samui District, Surat Thani 84320
Öppettider: kl. 8 till 17 dagligen
Inträdesavgift: Gratis

Elepehant Rock

En annan härlig vandring för dig som gillar att aktivera kroppen är den till Elephant Rock. Den ligger mellan Chaweng and Lamai Beach och även här bjuds du på helt makalösa utsikter. Stenen har fått sitt namn från sin liknelse med den asiatiska elefanten.

Adress: Mellan Chaweng och Lamai Beach, Route 4169

Dykning och snorkling

Precis som sina närliggande systeröar så kan även Koh Samui bjuda på fantastisk snorkling och underbara platser att dyka på. Boka en tur med något dykcenter på ön eller ta en motorcykel till valfri strand för att snorkla.

Har du precis tagit ditt nya dykcert på Koh Tao så kan du vidga dina undervattensvyer genom att dyka runt Koh Samui också.

Dagsturer från Samui

Från Koh Samui så kan du åka på många olika slags dagsturer. Bland annat så kan du besöka nationalparken Ang Thong National Marine Park. Där hittar du en helt fantastisk natur som du garanterat kommer ta många bilder av.

Eller varför inte åka runt på en speedboat till olika vackra små öar runtomkring? Det finns även olika slags solnedgångsturer och liknande härliga upplevelser. Dessa bokas enkelt via till exempel lokala researrangörer. Ofta kan man även boka de direkt via receptionen på ens boende.

Andra aktiviteter

Utöver sakerna ovan så finns det så klart mycket, mycket, mycket mer att göra här. Man åka på turer med fyrhjulingar, besöka en hemlig Buddha-trädgård, åka på Fox Sky Cable Ride och liknande. Vad du än bestämmer dig för att göra så lär du ha en härlig dag omringad av underbar natur.

Det skadar verkligen inte att boka ett par dagar på Koh Samui om man har vägarna förbi trakterna. I värsta fall så kan man festa eller slappa bort en dag eller två. Annars kan man enkelt fylla dagarna med olika häftiga aktiviteter.

Den här Youtube-videon listar ett gäng härliga saker som man kan prova på:

Tack för att du läste vår sida ”Resa till Koh Samui”, vill du läsa mer så kika in våra Inlägg eller läs om hur du hittar billiga flyg.