Langkawi

langkawi

Langkawi

En välkänd semesterort och det med all rätt! Här har du allt som en krävs för att ha det bra! Det är lättast att flyga eller åka bit. För backpackers så kan Langkawi först förmodligen verka väldigt avskräckande då det är en riktig turistort. Men som precis med alla platser så finns det alltid olika utbud, det gäller bara att man hittar utbudet man vill ha!

Langkawi är faktiskt namnet på en hel ö-grupp bestående av 99 stycken öar. Pulau Langkawi är den största ön. Den mest välbesökta stranden är Pantai Cenang, strand heter pantai på malajiska. Cenang ligger på Langkawis sydvästkust och här finns det gott om boenden i alla prisklasser, barer, budgethotell, lyxhotell och mycket mera.

Vill man ha en lugnare men lika fin strand så kan man åka en bit söderut till Pantai Tengah där det finns färre hotell. Det som lockar så många turister just hit är för att alkohol och tobak är skattefritt. Det vill säga att det är ofantligt mycket billigare här än i resten av Malaysia och priserna slår även Finlandsbåtarnas med råge. Med andra ord så är det ett riktigt paradis för shopping och partaj.

Men ön är så mycket mer än bara shopping och fest. Här finns också en linbana som tar dig cirka 700 meter upp till berget Machincangs topp. Däruppifrån kan du se ända till Thailand! Vid den nedre linbanestationen så är det cirka 600 trappsteg kvar för att komma upp till vattenfallet Telaga Tujuh, mer känt som Seven Wells. Där har moder natur holkat ut bassänger i berget som nu går att simma i. Fantastiskt!

Hur tar man sig dit?

Det är inte dyrt att flyga till Langkawi från Kuala Lumpur, till exempel AirAsia flyger den sträckan. Det går även att flyga dit från Penang eller Singapore. Föredrar du att åka båt så kan du åka från Kuala Perlis, Kuala Kedah och Georgetown (Penang) i Malaysia samt från Satun i Thailand.

Tips om boenden

  • Crowded guesthouse
  • Gecko Guesthouse
  • Kampung guesthouse
  • Langkawi Dormitorio
  • Sweet in Morel

langkawi

För att läsa mer om Malaysia trycker du Här.

Hade du vägarna förbi Langkawi på din resa? Skriv gärna och berätta!

Av Backpackers för Backpackers

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.