Resa under lågsäsong – Passa på när det är billigt

Kan man resa under lågsäsong? Är det värt det? Är det för tomt på folk? Det beror ju delvis givetvis beroende på Var och När man åker. Många platser är faktiskt riktigt härliga att besöka under just lågsäsongen för att man slipper horder av turister.

Det finns platser som jag aldrig skulle besöka under högsäsong igen och det finns platser som jag aldrig skulle besöka under lågsäsong igen. Ett bra exempel på när en lågsäsong kanske kan vara att föredra är vissa ställen i Thailand.

Under regnperioden så är det oftast lågsäsong men det faktum att det oftast regnar någon timme per dag gör att man ändå kan njuta fullt ut av semestern. Passar du på att resa under lågsäsong så kan du nästan alltid räkna med lägre priser på alltifrån mat till boende och aktiviteter.

Samtidigt så kan du nästan alltid räkna med ett betydligt skralare utbud och det faktum att vissa saker helt enkelt kommer att vara stängda under den perioden.

Under lågsäsongen så är det oftast betydligt färre resenärer på orten man besöker men det betyder inte att man inte kan träffa folk.

Bor man på vandrarhem så kanske man har rummet nästan helt för sig själv även om det är ett stort rum. Visst gör sådana situationer det lite svårare att möta på andra resenärer men tack vare Facebook och sociala media så kan man ändå få kontakt väldigt enkelt.

Reseförsäkring för backpackers

Resa under lågsäsong

Jag gillar att resa under lågsäsong, det är oftast betydligt färre andra som reser då så att man kan få ha en strand för sig själv. Eller kanske inte för sig själv men man slipper trängas åtminstone. Plus att man kan spara pengar, vilket sällan är fel om man vill vara ute och resa väldigt länge.

Funderar du på att resa under lågsäsong? Jag tycker att du ska det en chans OM, ett stort OM, destinationen inte är helt sovande då. Vissa platser stänger ner totalt och det blir nästintill omöjligt att hitta boenden eller öppna restauranger under lågsäsong.

På andra platser så försvinner turisterna och lokalbefolkningen tar över istället. Se till att göra din efterforskning ordentligt i förväg så att du inte råkar hamna på en helt öde ort för att du ville resa under lågsäsong.

Lycka till och som alltid, safe travels! Läs om hur du kan Spendera Mindre När du Bokar din Resa!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.