Kontokort när du reser – Ha alltid två stycken

Man vet aldrig vad som kommer att ske under en resa och det är ju det som är charmen. Samtidigt så gör man gott i att förbereda sig för eventuella missöden. Ett riktigt bra tips är att alltid ha två stycken kontokort när du reser. På så sätt kan du undvika väldigt jobbiga situationer.

Om olyckan är framme när du reser och du tappar bort ditt kontokort på något sätt, så kan det sätta ordentliga käppar i hjulen om du inte har ett reservkort med dig. Det är som tur är lätt att undvika det genom att skaffa ett reservkort.

Med fördel så skaffar du ett av korten som är anpassade för dig som reser mycket. Ingår det reseförsäkring eller avbokningsskydd när du skall boka något så är det ju perfekt att ha med dig när du reser.’

Att ha med dig minst två stycken kontokort när du reser kan bespara dig väldigt mycket stress. Det händer ju tyvärr att man slarvar bort saker eller blir bestulen. Att då sitta utan ett kontokort när du reser är ingen höjdare överhuvudtaget.

Planerar du ordentligt så slipper du samma huvudvärk om ett av dina kort försvinner när du har ett reservkort med dig.

Det går alldeles utmärkt att skicka kort från Sverige till utlandet men det tar tid. Backpackar man runt så vet man ofta inte var man kommer att bo om en månad eller två. Det kan göra det klurigt att skicka ett nytt kort.

Koh Lanta Thailands Öar

Flera fördelar

Det är inte bara tryggare att ha med två kort eftersom att du har ett i reserv om ett försvinner. Ett extra kort att ta ut pengar med kan också komma till räddning utifall att du har stora utgifter under en kort period och når din maxgräns för ett av dina kort.

Att behöva boka något utan att kunna få ut pengar i bankomaten är redigt frustrerande. Då får man börja jaga folk som har Swish och det kan ta tid men oftast så brukar det som tur är lösa sig tack vare snälla personer världen över.

Bankdosan och telefonbank

Bankdosor är också saker som man verkligen måste hålla koll på. Min bankdosa gick sönder under en resa en gång, som tur var så var det inte långt till hemresa, men det blev ändå krångligt. Kom ihåg att ofta uppdatera ditt bank-ID så att det inte går ut även om du tappar bort din bankdosa för då kan du inte förnya det, beroende på vilken bank du har.

Nästan alla banker går att nås via telefon men ibland så gör man bäst i att aktivera sin banktelefon-tjänst innan man åker. Det går till exempel ibland inte att göra om man inte är på plats. Skulle man tappa bort eller ha sönder sin bankdosa så kan telefonbanken vara en jättebra räddning.

10 Vanliga Misstag och deras Lösningar på Resan

Välj kontokort när du reser

Det finns kostnadsfria tjänster på nätet som kan hjälpa dig att hitta det bästa kortet för dig. Kortio(affiliatelänk) är en sådan tjänst och följer du länken så kommer du direkt till deras sida för kort anpassade för den som reser mycket.

På så sätt kan du smidigt få tips om nya kort som du kanske hade missat annars. Det kostar som sagt ingenting och du får direkt olika tips som du kan granska vidare.

Så kom ihåg att:

  • Ha med två kontokort när du reser
  • Ta väl hand om bankdosor
  • Aktivera telefonbanken innan du åker, om din bank har det

Tre enkla steg att följa för att undvika ekonomiska missöden under en resas gång. Du kan också läsa inlägget: Grymma kampanjer samt få 150 kr att resa för!

Hoppas att tipsen kommer väl till hands! Safe travels!


Har du tappat bort ditt kort under en resa någon gång? Kommentera gärna och berätta hur det gick!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.