Visum till Filippinerna

Kan du inte få nog av paradisöar? Då är det kanske läge att skaffa ett Visum till Filippinerna. Det här vackra och tropiska öriket lockar till sig många backpackers och det är lätt att förstå varför. Men som alltid när man ska ut på vift så gäller det att ha lite koll på byråkratin kring det hela.

Kan du tänka dig att slappa bort dagen med en fruktig drink i handen på en vacker strand? Då bör du inte missa Filippinerna.

Där kan du uppleva mycket på en tight budget och verkligen njuta av livets alla goda ting.

Så hur krångligt är det med visum och hela den biten då? Det är faktiskt inte illa alls!

Covid

Fullt vaccinerande resenärer behöver inte längre testa sig eller sitta i karantän vid ankomst till Filippinerna. Om du inte är fullt vaccinerad så behöver du ta ett antigen test max 24 timmar innan resan. Det går även att testa sig med ett snabbtest på flygplatsen när man kommit fram.

Ansiktsmasker är nu valfria och måste inte användas, vare sig ute eller inne.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Visum till Filippinerna

Det är enklast och smidigast att ordna ditt visum på förhand. Men det är inte alltid det är möjligt att göra det och då kan man använda det som kallas för visa on arrival.

Detta är den officiella hemsidan för fakta om visum till Filippinerna: https://visa.gov.ph.

”Visa on Arrival” (VoA)

Kraven för att ordna ett VoA är:

  • Vaccinationsbevis
  • Utresebiljett
  • Pass som är giltigt 6 månader från ankomst
  • Passfoto (på väg bort men kan krävas)
  • 30 dollar i jämna pengar

Med detta undantagstillstånd som det egentligen heter så får du stanna i 30 dagar. Det går även att förlänga vistelsen med 29 dagar extra när man redan är i landet.

Turistvisum

Om du vill stanna i landet längre än 30 dagar, eller längre än 59 dagar och slippa förlänga på plats, så kan du ordna ett visum på förhand. Detta gör du via Filipinernas Ambassad i Sverige.

  • Turistvisum Single Entry: En inresa med en vistelse upp till 59 dagar i Filippinerna. Inresan måste ske inom 90 dagar efter att visumet utfärdats.
  • Turistvisum Multiple Entry: Flera inresor med vistelse upp till 59 dagar i Filippinerna. Visumet är giltigt för inresor inom 6 eller 12 månader.
spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Utresebiljett

När du åker till Filippinerna så behöver du ha en utresebiljett bokad. Det måste inte vara en hembiljett, utan bara en biljett som visar på att du planerar att lämna landet inom giltig tid.

Om du har planerat lite och vet när du ska vidare därifrån så boka bara den biljetten och ha med dig.

Men har du inte planerat din resa så mycket utan tar det hela dag för dag så kanske du inte riktigt ens vet när du ska resa vidare. Då kan du använda till exempel Onward.

Giltighetstid och provisoriskt pass för visum till Filippinerna

”Filippinerna tillämpar den internationella rekommendationen att passet ska vara giltigt i minst sex månader vid inresa. Filippinerna godkänner inresa med svenskt provisoriskt pass, förutsatt att det är giltigt i minst sex månader vid inresa. I normalfallet krävs inte visering i förväg i svenska provisoriska pass men detta bör kontrolleras med filippinska myndigheter inför inresa.”

Swedenabroad.se