Bankkort utan uttagsavgift 2024

Inlägget ”Bankkort utan uttagsavgift 2024” innehåller annonslänkar till kreditkortsföretagen.

På resande fot utomlands så brukar man ofta behöva ta ut pengar rätt så ofta. Hos vissa aktörer så tillkommer en avgift för uttag som man gör utomlands. Därför så är det smart att skaffa ett eller två bankkort utan uttagsavgift. För att på så sätt sparar man en del pengar i längden.

Lokala bankomater

Det är dock även viktigt att nämna att oavsett vad du har för avtal med din kortutgivare så tillkommer en lokal uttagsavgift. Den avgiften går inte att komma runt utan att ha ett lokalt bankkonto i landet. Beloppet varierar per land och bank men det brukar ligga på mellan 20 till 70 kronor.

Tar man ofta ut pengar, vilket man brukar behöva göra, så kommer det tillslut bli en del pengar. Ju längre man reser desto mer blir det.

Avgiften går som sagt inte att komma ifrån men det finns en sak du kan göra för att spara pengar när du tar ut utomlands.

På bankomaten så kommer nämligen din växlingskurs att stå angiven. Sedan så kommer du få valet ”Continue with conversion” eller ”Continue without conversion”.

Där är det viktigt att du Alltid väljer ”Contine without conversion”.

Det betyder att din egen bank kommer att sköta valutaväxlingen. Lokala banker brukar kunna ha hemskt dåliga kurser, som gör att du får mindre pengar än väntat. Så välj alltid without conversion när du får chansen.

Bankkort utan uttagsavgift

Northmill

Detta är nog det bästa kortet att ha med sig utomlands just nu. Kort och gott så har kortet ingen löpande kostnad och varken valutapåslag eller uttagsavgifter utomlands.

✓ Inga avgifter*
✓ Inget valutapåslag
✓ Ränta från första kronan
✓ Få kortet digitalt direkt

* Förutsatt att du inte väljer att aktivera Betala senare funktionen

Norwegian Kreditkort

Norwegians kreditkort har ingen extraavgift för uttag utomlands, men den har ett valutapåslag 1,75%. Kortet har ingen löpande avgift så det passar också bra som ett reservkort.

En extra bonus är att man genom att använda kortet samlar ihop bonuspoäng hos Norwegian som man kan köpa resor för.

Revolut

Revolut har 0% i uttagsavgift samt 0% i valutapåslag på uttag utomlands. Ta ut 2 000 kr kostnadsfritt varje månad från bankomater och därefter med en avgift på 2 %.

Även Revolut saknar en löpande avgift för sitt standard-kort vilket gör det passande som ett reservkort.

Kortio

Vill du slippa välja själv? Testa Kortios tjänst där du klickar dig fram till bästa kortet för dig. Det är ett snabbt och enkelt sätt att hitta ett bra reservkort att ha med sig.

Bästa Bankkort Utan Uttagsavgift?

Just nu så bör Northmill ligga högt i topp tack vare att de ej har valutapåslag eller extraavgifter för uttag utomlands. Kortet har heller ingen löpande kostnad.

Varför ska man ha ett Reserkvort?

Tro mig, det är inte roligt att vara på andra sidan världen med bara ett kort, och det kortet försvinner eller går sönder. Been there done that. Jag lärde mig den hårda vägen så var klok och gör inte om mitt misstag.

Att bli utan sitt kort och i stort sett vara utan pengar utomlands säger sig självt, det är inte enkelt eller roligt. Som tur är så går det oftast att lösa om man träffar någon snäll person. Men bäst är att man säkrar sig mot att det ens händer.

Det går ju så klart att swisha någon som tar ut åt en, i alla fall om man träffar någon annan med swish. Annars så får man göra en banköverföring och det kan ta tid.

Läs mer om varför du bör ha ett reservkort med dig när du reser.

Summering Bankkort Utan Uttagsavgift

Så för att summera det hela. Om du ska ta ut pengar utomlands så välj alltid alternativet ”without conversion”. Då sker valutaväxlingen till en bättre avgift och du får mer för pengarna. Den fasta lokala bankomatsavgiften kommer man inte undan oavsett kort.

Kika in Northmill eller liknande kort, du kan även ge Kortio en chans för att se vilket kort som de anser vara bäst för dig.

Man kan säkerligen tänka att ”äsch det kan väl inte bli så mycket pengar” men om du ska resa lite längre så blir det faktiskt det. Framförallt så är det helt onödiga pengar att lägga på avgifter, lägg pengarna på resan istället!

Visst har du väl läst om visum och reseförsäkring också?

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

En kommentar

  1. Hur kan du ens rekommendera Lunar?
    Du har inte undersökt saken noggrannt, eller får något betalt för att förmedla länkar från dem.
    De har inget valutaväxlingspåslag, men använder en sämre kurs i stället. Risken är stor att du blir stående utan kundsupport i utlandet. Mycket större risk än att använda en traditionell bank. De svarar på mejl efter 7-10 dagar. Går ej att nå via telefon. etc etc. Stay away!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.