Reser inte utan reservkort igen

Inför en av mina långresor så tänkte jag att jag var väl förberedd på det mesta. Resan innan hade gått bra och jag trodde att jag var redo för allt. Men jag hade missat en viktig sak och det var att alltid ha med ett reservbankkort. Krånglet som det orsakade lärde mig en viktig läxa. Jag reser inte utan reservkort igen, bara utifall att.

Det var verkligen ingen höjdare att inse att jag var på andra sidan jorden från hemmet, resandes på egen fot och att mitt enda bankkort just gått sönder. Men som tur är så lär man sig av sina misstag och jag hoppas att du slipper göra det om du lär dig av mitt istället.

Jag hade alltid innan bara haft mitt enda bankkort och förlitat mig på det och det gick bra, tills det inte gick bra längre. Kortet hade blivit gammalt och slutade helt enkelt att fungera, högst troligt för att både remsan och chippet hade blivit repiga.

Antingen det eller så hade jag lyckats avmagnetisera det på något sätt. Oavsett vad så var det väldigt jobbigt för jag kunde inte ta ut kontanter eller betala med kort längre.

Jag beställde genast ett nytt kort såklart men det tog tre veckor innan det slutligen kom fram. Under tiden fick jag hjälp av snälla resenärer att föra över till deras bankkonton så att de kunde ta ut pengar åt mig. Hade jag haft ett reservkort med mig hade det inte varit något problem alls.

Kostnadsfri lösning

Det löste sig alltså tillslut då jag fick ett nytt kort skickat till mig men det orsakade stress och krångel att vara utan det i flera veckor. Så nu när jag reser har jag alltid minst ett extra bankkort med mig som reserv. Jag skaffade ett kostnadsfritt kort från PFC som inte kostar något att ha.

Nu när jag reser ligger det alltid i tryggt förvar, jag har inte bägge korten i plånboken så att jag blir helt utan om jag råkar bli av med den.

Mitt tips är alltså att du också skaffar ett extrakort att ha med dig, bara utifall att något oväntat sker. Då slipper man stå där med skägget i brevlådan och krångla till det.

Om du skaffar PFC via min personliga länk så får du också 100 kr i välkomstbonus, även jag får 100 kr för att jag välkomnat dig dit. Alla som går med hos PFC får en egen sådan länk för att kunna bjuda in vänner.

Men det viktiga är inte att du skaffar PFC, det viktiga är att du har ett reservkort med dig på resan. Se till att ha en backup, för man vet aldrig vad som sker på en resa.

Var smart, lär dig av mitt misstag!

Tack för att du läste inlägget ”Reser inte utan reservkort igen”, Läs Fler Inlägg Här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.