Boka billiga boenden

Inlägget ”Boka billiga boenden” innehåller annonslänkar till Agoda och Hostelworld.

Läs om hur man kan boka billiga boenden när man är ute och reser. Att kunna komma ned i pris utan att behöva välja ett mindre attraktivt alternativ är bra så att man kan spara pengar till annat istället.

Som tur är så finns det en hel del tips och tricks som man kan använda för att komma undan billigare. Ju mindre pengar man lägger på boenden desto mer kan man ha över till annat eller till och med använda för att kunna resa längre.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Boka hotell billigt

Att boka hotell billigt behöver inte vara svårt bara man vet ett par enkla knep. Lägger man ner några extra minuter så kan man faktiskt spara en hel del.

Det här är tipsen som jag själv använder när jag letar så billiga boenden som möjligt, vare sig det är hotell eller vandrarhem:

Jämför priserna

Ett riktigt bra tips är att inte bara kolla på en enda bokningssida. Om du vet vilket hotell eller vandrarhem du vill bo på så kan du snabbt och enkelt kolla upp deras priser på olika sidor. Ibland finns det kampanjer igång som gör att det blir mycket billigare på en sida jämfört med andra.

Gå med i nyhetsbrev

Att gå med i nyhetsbrev kan låta som ett bra sätt att få spam på, vilket det tyvärr är. Men man kan även få ta del av exklusiva erbjudanden då och det kan löna sig att vara medlem. Att få nys om vissa kampanjer snabbt kan också vara bra utifall att det riskerar att bli utsålt.

Förhandla på plats

I vissa länder så är det här betydligt enklare än i andra. Men det man kan göra ibland är att boka en natt, fast man vet att man ska bo där längre. Ska man bo där i över en vecka så går det ofta att pruta på priset och det kan verkligen löna sig, framförallt i lågsäsonger.

Använd främst en sida

Det här tipset går stick i stäv med det första på sätt och vis men det gynnar sig oftast att boka med en och samma sida så ofta som möjligt. Då kan man till exempel samla ihop poäng och möjligtvis få bättre erbjudanden och priser.

Följ sidor på sociala media

Det är inte bara i nyhetsbrev som kampanjer och liknande förmedlas. Du borde även fundera över att följa dina favoritbokningssidor på deras sociala media för att hålla dig uppdaterad samt för att få nya erbjudanden frekvent.

Mina två favoritsajter

Förut använde jag Booking mest men på senare tid så har jag gått över till Expedia och Hostelworld. Expedia för hotell och ibland vandrarhem, men oftast så är Hostelworld billigare på vandrarhem.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer
Fler tips om att boka billiga boenden

Safe travels!

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.