10 Tips för att må bättre när du reser

Att resa tar på krafterna och kan i vissa fall bli jobbigt om man blir trött och har många bollar i luften samtidigt. I det här inlägget kan du läsa om 10 tips för att må bättre när du reser så att du kan njuta av resan.

Många reser ju just för att slippa vardagsstress och småsaker som tar tid och energi. Istället så vill man fokusera på att leva, uppleva, lära sig och se nya saker så mycket som möjligt.

För att inte råka falla in i gamla vanor med stress så finns det en del tips man bör ha i åtanke. Bland det sista man vill känna när man kommit hem igen är att man inte hann njuta av resan som man varit på.

Så även om man är i semesterläge deluxe så kan det vara bra att hålla koll på sina vanor och att känna sig själv och sina gränser. Ett vanligt misstag som många gör är till exempel att dricka alldeles för lite vatten.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

10 Tips för att må bättre när du reser

Visst vi är alla olika och olika saker fungerar bättre eller sämre för olika personer. Men i grund och botten så är detta 10 tips som borde hjälpa alla att må bättre under resans gång.

1 Läs på i förhand

Lite efterforskning är aldrig fel att göra i förväg och vet man vad som gäller så slipper man fundera och oroa sig. Kolla upp vad som ingår i dina bokningar och vad som inte ingår. Planera i förväg så gott det går.

2 Drick vatten

Det är viktig nog att dricka vatten en vanlig dag hemma i Sverige. Är man dessutom ute och reser i varma länder med en ryggsäck att släpa runt på så kan man snabbt bli uttorkad. Drick rikligt med vatten, det är framförallt viktigt om du gillar att festa till det.

3 Packa snacks

Packa med snacks till bussen, flyget, dagsturen eller vad nu än skall åka. Man vet aldrig när det kan behövas ett litet tillskott av energi och ofta är det bättre att ha med sig lite snacks i onödan än att bli hungrig och inte ha med sig något. Eat a snickers!

4 Håll kroppen aktiv

Det här är extra viktigt under långa transportsträckor när man sitter ner länge. Ställ dig upp då och då och gå runt lite, sträck på dig och stretcha även om så behövs för att hålla kroppen igång.

5 Salt och socker torkar ut

Snacks är bra och det är bra att dricka vatten. Men man bör akta sig för allt för salta eller sockrade snacks eftersom att dessa snabbar på uttorkningen. Frukt och grönt brukar vara väldigt bra snacks om klimatet passar för att ta med sig sådant.

6 Tänk inte för mycket

Försök att lära hjärnan att slappna av och att leva i nuet. Att oroa sig över saker som man inte kan påverka är helt lönlöst men tyvärr så är det ibland enklare sagt än gjort.

7 Vila ut ordentligt

Visst vill man se och göra så mycket som möjligt när man väl är ute och reser. Men se även till att du vilar ut ordentligt. Alla dagar måste inte vara fulla med aktiviteter utan ibland är det bäst man kan göra att inte göra något alls.

8 Håll koll på hygienen

Dåligt vatten är en vanlig källa för till exempel magsjuka när man är utomlands. Läs på om vattnet i landet du skall besöka och om det inte är rent nog så håll dig till vatten på flaska. På så sätt kan du undvika att bli sjuk i onödan.

9 Var försiktig med solen

Det är härligt att sola och att jobba på brännan! Men det är också härligt att ha energi och ork. Var försiktig med solen, framförallt i början på resan tills du har fått lite grundfärg och tål solen bättre. Det är extra viktigt att dricka gott om vatten om man solar mycket.

10 Ät frukost

En bra och stadig frukost ger en god grund för resten utav dagen. Mycket fibrer till frukost suger också effektivt upp eventuell alkohol i kroppen snabbare. Så börja dagen med en bra frukost så att du håller energin uppe.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

 Läs Mer

Det var alltså 10 tips för att må bättre när du reser! Tack för att du läste inlägget och förhoppningsvis så fick du några bra tips här. Safe travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.