Resa i Thailand

Inlägget ”Resa i Thailand” innehåller annonslänkar till 12GoAsia.

Vare sig det gäller tåg, buss, båt eller flyg så finns det en del saker att ha i åtanke när man ska resa i Thailand. För egen del så har jag ett par olika hemsidor som jag använder när jag bokar biljetter.

Som alltid när man ska transportera sig någonstans så får man balansera smidighet och kostnad. Därför så är det bra att veta om vilka alternativ som finns.

På den här sidan har jag sammanställt en del tips om hur och var man kan boka olika slags biljetter för att resa i Thailand.

I Thailand så reser man mycket minibussar, bussar, tåg och flyg när man ska resa lite längre sträckor. Om man däremot bara ska resa en kort sträcka så kan man ta en tuk-tuk, buss, motorcykeltaxi, taxi eller grab.

Oavsett hur du gör för att resa i Thailand så hoppas jag att du kan få bra tips här på sidan.

Boka på plats

Oftast så är det billigast att boka biljetter på plats eller via lokala företagens hemsida. Men det är inte alltid så enkelt eftersom att personalens förmåga att prata engelska varierar kraftigt, framförallt utanför turistorter.

Med det sagt så går det oftast att göra sig förstådd på ett eller annat sätt så det är absolut värt att ge det ett försök. Ibland finns det inte biljetter att köpa i förväg utan man får betala när det är dags att åka.

12GoAsia

Om du inte vill boka på plats, kanske för att till exempel boka en biljett i förväg och vara säker på att ha sin resa säkrad. Då kan du kika in den sida som jag själv använder mest när jag bokar biljetter.

12GoAsia kan du boka många olika slags biljetter. Hemsidan är egentligen en portal som listar många olika lokala företags rutter och låter dig boka allt på ett och samma ställe.

Därför så kan utbudet variera över tid eftersom att om de lokala resebolagen inte kör en specifik rutt just då så finns den inte heller på 12GoAsias hemsida.

Där kan man till exempel boka nattbussar, bussar eller flyg och färja från Bangkok till Koh Phangan. Men man kan även boka liknande resor från Bangkok till Chiang Mai eller från Thailand till Laos.

Hemsidan har även liknande utbud för flera kringliggande länder. Jag använder den så ofta jag kan när jag inte bokar biljetterna direkt på plats.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Resa i Thailand

Det finns som sagt många olika sätt att resa på och vilket man bör ta handlar oftast om pris eller tidsåtgång. Vill man resa billigt kan man ta minibussar mellan olika knytpunkter.

Det är relativt smidigt men förarna kör ofta väldigt vilt. Olyckor sker och det är inte för inte som Thailand har världens dödligaste trafik.

Därför så föredrar jag att åka buss eller flyg då det känns tryggare. Av samma anledning åker jag hellre tuk-tuk än motorcykeltaxi.

Taxi i Thailand

Något som kanske är aningen av en kulturkrock för oss i Sverige är att motorcykeltaxis är vanliga i Thailand. Ska man åka en kort sträcka i en stad så kan man ofta komma undan väldigt billigt.

Men man kan även flagga ner en vanlig taxi om man ska åka någonstans. Om föraren försöker förhandla fram ett fast pris så vill han förmodligen ta ut ett överpris.

Säg då att han ska använda mätaren eller så hittar du en annan taxi. Stå fast vid det för annars riskerar du att få åka för ett riktigt ockerpris.

Det går även att hitta chaufförer via till exempel APP:en Grab Taxi på flera håll i Thailand. Den här videon förklarar det hela väldigt bra:

Boka buss i Thailand

När jag ska boka buss i Thailand så bokar jag helst lokalt men annars så använder jag 12GoAsia eller Rome2Rio. Det finns både nattbussar och vanliga bussar som går kors och tvärs över hela landet.

Jag upplever att det är oerhört lätt att resa runt i landet någorlunda smidigt tack vare en kombination av flera olika färdmedel.

Nattbussar är mitt förstahandsval om jag ska resa någorlunda långt, för då behöver man inte betala för en natt på ett hostell eller hotell. Plus att man kan sova bort en del av åkandet.

Bussarna i Thailand varierar väldigt kraftigt i kvalitét men överlag så får man vad man betalar för. Bussarna går till olika stationer och det finns stationer rätt så tätt.

Till exempel Bangkok har två stora stationer för busstrafik. Så man har en del att hålla koll på. Men jag kan helt klart rekommendera just bussåkande för den som vill spara pengar.

Den här videon visar hur en bussfärd i Thailand kan se ut:

Boka färja i Thailand

Att boka båtar och färjor i Thailand brukar ofta går att göra via lokala företagens egna hemsidor. Lomprayah är till exempel en stor aktör inom just det.

Men precis som med bussarna så kikar jag alltid först hos 12GoAsia om jag inte bokar på plats. Bland annat för att då kan man ofta boka en hel rutt med till exempel både buss- och båtbiljett i ett svep.

Vill du till exempel åka från Bangkok till Koh Tao så kan du boka en biljett med både buss och färja.

Boka flyg i Thailand

Om jag ska flyga inom Thailand eller till närliggande länder i Asien så brukar jag alltid kika om AirAsia flyger den rutten. Jag är supernöjd med det flygbolaget och tycker att kvalitén är bra för det vanligtvis låga priset.

Väljer man inte till en massa extrasaker så kommer man ofta undan väldigt billigt. Men om AirAsia inte flyger just den rutten jag vill åka så letar jag billiga flyg via Momondo.

Går inte det heller, då är det dags att söka runt hos andra lokala flygbolag. Antingen det eller att prova en annan rutt eller ett annat färdmedel.

Andra flygbolag i Thailand är bland annat till exempel Bangkok Airways, Lion Air, Nok Air, Orient Thai, Thai Airways och Thai Smile. Man kan även boka flygbiljetter via 12GoAsia.

Färdiga sökningar för att resa i Thailand

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Läs även reseförsäkring, visum till Thailand och Billig Utresebiljett.

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.