Thailand ändrar inresereglerna och drar tillbaka dom

Nyheten att Thailand ändrar inresereglerna slog ned som en bomb och orsakade mycket förvirring. Först så sades det att på grund av Covid så kommer vaccinkrav att återinföras. Men bara två dagar senare så tog man tillbaka det i en rejäl tvärvändning.

I lördags så skrev Sweden Abroad, en hemsida som drivs av utrikesdepartementet, att Thailand sett över sina inreseregler. Detta skulle alltså innebära att vaccinationsbevis mot covid-19 snart skulle krävas igen.

Men knappa 48 timmar senare hävdes beslutet. Det meddelades av Thailands folkhälsominister Anutin Charnvirakul på måndagen.

Det kan minst sagt svänga fort ibland. Jag är inte ovan med att Thailand ändrar sina lager och regler men den här gången så gick det väldigt fort.

Man anser att den globala immuniteten nu hunnit bli så pass god att man inte behöver kräva vaccinationsbevis av alla turister.

Hälsoministern sade till nyhetsbyrån Reuters att vaccinationsbevis inte kommer bli ett krav. Även ovaccinerade kommer kunna resa till Thailand utan några som helst restriktioner.

En ganska stor skillnad mot det man sagt bara ett par dagar tidigare om att alla resenärer över 18 år skulle behöva ett giltigt vaccinationsbevis mot covid-19. För ovaccinerade skulle ett särskilt läkarintyg behövas från den 9 januari.

Håll dig uppdaterad

Så slutet got allting gott, i alla fall för den som vill undvika krångel vid resor till Thailand. Men det viktiga är ju att deras ledare faktiskt har rätt så att inte nya vågor av Covid lamslår landet.

Skulle det ske så kan det bli nya lockdowns och deras ekonomi, likt många andras så klart, har redan tagit rejält med stryk.

Det är många i Thailand som längtat efter att turismen ska komma igång igen, så de vore synd med nya restriktioner igen redan nu.

Men oavsett vad, det svänger alltså väldigt fort ibland. Se därför till att hålla dig uppdaterad åtminstone någorlunda frekvent innan din resa blir av.

Det vore trist att inte hinna ordna till exempel ett vaccinationsbevis i tid om krav på det nu skulle införas igen.

Thailand ändrar inresereglerna av och till

Att Thailands inreseregler ändras ofta är i sig ingen nyhet. Just nu så får man till exempel 45 dagar att vistas i landet istället för vanligt 30. Det gäller fram till i april i år är det sagt just nu och man har gjort så för att boosta turismen.

Men även det är en sak som skulle kunna ändras fort. Så som sagt, håll dig uppdaterad. Ju närmre resan desto viktigare blir det att du hänger med i eventuella svängar.

Nu får vi vara glada över att reglerna ändrades tillbaka till det enklare fort denna gång. Vi får också hålla tummarna för att teorierna om global immunitet stämmer.

Man har ju liksom hunnit blivit redigt trött på Covid vid det här laget.

Tack för att du läste ”Thailand ändrar inresereglerna och drar tillbaka dom”!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.