Sämsta tipset man kan få inför en resa

Man ser det hela tiden i olika grupper för resenärer. Någon ställer en fråga om till exempel en viktig lag eller något liknande. Förvånansvärt många personer brukar ge det sämsta möjliga tipset.

Det finns väldigt många exempel, om man kikar på Thailand så är det vanligt att någon frågar om en utresebiljett. ”Behöver jag en utresebiljett när jag ska till Thailand?” Eller snus, ”Hur mycket snus får jag ta in i landet?”.

Frågor som dessa och väldigt många liknande frågeställningar brukar besvaras ungefär så här ”Jag har klarat mig utan en utresebiljett flera gånger så du behöver ingen”.

Förlåt men det är så oerhört korkat att skriva en sådan kommentar till någon som undrar hur det fungerar. Att uppmana någon att bryta mot lagar och regler är bara korkat, totalt urbota korkat.

Tänk om personen lyssnar på det tipset, framförallt då flera ibland skriver samma sak, följer tipset och sedan åker dit på det. Som när folk skriver ”Ingen har kollat mina väskor på 5 år du kan ta med hur mycket snus du vill”.

Åker man dit för det så är det straff för smuggling och höga böter som gäller. Kanske inte särskilt kul.

Så snälla, om du ska besvara en fråga gör det bara om du faktiskt har ett vettigt svar. Att skriva ”äh det har funkat för mig” är bara taskigt och dumt. Det är det sämsta tipset man kan ge någon.

spacer svenskabackpackers backpacka resa resor resenärer asien

Tala är silver tiga är guld

För mig så är det helt oförståeligt att ge ett sådant tips, jag hoppas att det är det för dig också. Om man inte vet svaret på frågan så behöver man ju helt enkelt inte svara.

Bara för att man själv gör fel och kommer undan med det så är det inte rätt att göra så och det är absolut inte smart att tipsa andra om att göra så. Rant over!

Safe travels!

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.