Hin Sam Wan – De Tre Valstenarna

Hin Sam Wan, de tre valstenarna, är en sevärdhet som är relativt okänd. Men det är en väldigt vacker plats att besöka så passa på om du får chansen.

Om du gillar vacker natur och framförallt intressanta bergsformationer så är det här en plats du inte bör missa. Det är väldigt lätt att förstå var stenformationen har fått sitt namn ifrån.

Hin Sam Wan

Formationen Hin Sam Wan är 75 miljoner år gammal och den sticker i princip ut ur ett berg i Phou Sing, Bueng Kan-provinsen nära Mekongfloden.

Man kan tydligt se var en fått sitt namn ifrån. Eftersom att stenarna från vissa vinklar verkligen ser ut som en valfamilj. Endast två av de tre klipporna är tillgängliga till fots. Den sten som man skulle säga är ”valungen” av de tre kan inte nås på ett säkert sätt.

Den här videon summerar det hela bra:

Vacker natur

Så om du har tid över, sikta in dig på Hin Sam Wan. Förbered dig då på en härlig vandring upp via ett omfattande nätverk av stigar. För det är inte bara berget i sig som är vackert här. Utan naturen, skogen och allt runtomkring inger verkligen ett härligt lugn i besökarna som hittar hit.

Från utsiktspunkten på toppen av dessa ”valar” kan du se Mekongens stränder, bergen i Pakkading-distriktet i Laos och Phu Wua-skogen.

En dag kan gå fort

En hel dag kan gå åt fort här eftersom att det är ett väldigt vackert område att vandra runt i. Välj mellan nio olika vandringsleder som tar dig förbi vattenfall, rikt naturliv och djurliv och bjuder på fina utsikter och ett härligt lugn.

Det här är även en av de bästa platserna i Thailand att njuta av en solnedgång på. Man förstår verkligen varför de buddhistiska munkarna som vistas här valde just denna plats att vara på.

Och för dem som vill fortsätta att sätta sina fötter på djurformade stenar finns nästa attraktion i Phu Sang nationalpark, Elephant Rock. Det är en sten formad som ett elefanthuvud, som sällar sig till andra märkliga formationer i parken.

Phu Sang National Park

Phu Sang National Park ligger i norra Thailand. Nationalparken, med en yta på 110 kvadratkilometer, ligger i en av de nordöstraste bergskedjorna i Phi Pan Nam-området, på gränsen till grannlandet Laos. Källorna till många floder ligger i dessa berg och naturen är oerhört vacker.

I parken finns också grottor med stalaktiter och stalagmiter och ett varmvattenvattenfall, Namtok Wang Kaew. Hitta ett billigt boende i området med hjälp av tipsen här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.