Tips för att backpacka i Asien

Läs några riktigt bra tips för att backpacka i Asien! Har du måhända redan resan inbokad? Då kan du peppa genom läsa detta inför ditt kommande äventyr!

Packa lätt

Alla skulle älska att ha valet mellan sina trevliga avslappnade, halvfina halvavslappnade, superfina inte särskilt avslappnade och inte trevliga men typ av avslappnade skor, men när du reser är att bära alla dessa en mardröm. Less is more och enkelhet är bäst när det gäller att packa din garderob.

Ett smart tips för att backpacka i Asien är att ta med mångsidiga kläder som kan gå med vad som helst. Grundläggande toppar, jeans och allt svart är dina bästa vänner. Du har begränsat utrymme, så ta inte med allt du bara kan ha en gång.

Försök att ta med dig kläder du kan bära flera gånger som passar olika tillfällen och du kommer att uppnå den ständigt svårfångade balans mellan modernt och funktionellt. 

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Dokumentera mera

Du kanske känner dig löjlig att ta selfie efter selfie (medan du hemligt älskar det) men du kommer att tacka dig själv för det en dag. Ingenting ger ett leende till ditt ansikte mer än att titta igenom dina minnen och komma ihåg alla de fantastiska upplevelser som du hade.

Dina bilder är de mest unika souvenirerna du kan ha och kommer att vara en tidlös minnessak av några av de bästa ögonblicken i ditt liv. Naturligtvis är det alltid en bonus att göra alla dina Instagram-följare svartsjuk.

Fråga lokalborna

Om du någonsin har fastnat efter har slut på idéer om vad du ska göra, letar efter någonstans att äta eller bara vill ha något annat att göra än de vanliga turistmaterialen, är det bästa sättet att hitta en lokal och fråga dem.

Generellt sett är människor ganska vänliga och alltid glada att visa upp sin stad och hjälpa en gäst i nöd. Chansen är stor att de kommer att veta några dolda pärlor som deras stad har att erbjuda och skulle gärna dela dem med dig.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Låt banken veta att du ska utomlands

Om din bank ser misstänkta transaktioner kommer de att stänga av ditt konto omedelbart och försöka kontakta dig för att fastställa om det är legitimt.

Deras idé om en ”misstänkt transaktion” är i princip alla transaktioner som görs från ett land som du tydligen inte är i. Att informera din bank om vart du ska och vilka datum du kommer att vara där som en del av dina reseförberedelser kommer att säkerställa att du inte råkar bli strandsatt på andra sidan världen utan pengar.

Det är även väldigt smart att skaffa ett reservkort: Reservkort när du reser – Ett måste.

Planera runt vädret

Sydostasien ligger i tropikerna och kännetecknas i stort av ett hett och fuktigt klimat som varierar lite under året, utom under de två årliga monsunerna. Tänk emellertid på att varje land har otaliga mikroklimat; För mer information kring det så är det en bra idé att efterforska kring platserna du ska till.

Kom ihåg att ringa hem

Det är lätt att bli tappa koll på tiden när man reser. Hemlandet kan kännas som en värld bort, men den finns fortfarande och den är närmare än du tror. När du har lite driftstopp, gå in på FaceTime eller Skype och kontakta dina nära och kära för att hålla kontakten. Att ringa hem är en win-win; det kommer att bota din hemlänga och lysa upp dagen för dig såväl som nära och kära där hemma.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Finn din egen väg

Även om Sydostasien länge har varit på resenärernas karta, krävs det inte för mycket för att komma bort från de vanligaste områdena – oavsett om det är för att upptäcka den perfekta stranden eller fördjupa sig i regnskogens frodiga omgivningar. Tänk på att besöka den förbisedda staden Battambang i Kambodja, använd järnvägen när du reser i Thailand eller utforska Myanmars orörda sydkust.

Gör en budget

Att ha en grov uppfattning om hur mycket du har råd att spendera är alltid bra men att hålla sig till en styv budget kan suga allt det roliga ur din resa. Spontana resor, spännande äventyr, goda middagar och fest på kvällen kostar allt pengar.

Det sista du vill är att gå miste om ett livslångt minne eller en livförändringsupplevelse bara för att spara pengar. Det är ju just det som du har sparat dina hårt tjänade pengar för. 

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Prova allt

Att resa gör att du kan driva gränserna och satsa utanför din komfortzon och därmed kommer du att möta några nya utmaningar. Det bästa rådet jag kan ge är att prova dem alla.

Det behöver inte vara meningsfullt eller verka som en bra idé, men du vet aldrig om du inte försöker. Lär dig hur man gör paella- eller salsadans. Prova på att äta sniglar, sjung karaoke med lokalbefolkningen, kör off-road med en fyrhjuling. Vad du än normalt inte gör, gör det. Omfamna allt som kommer på din väg så lär du dig så mycket om dig själv och stå kvar med otroliga historier.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärerav

Läs Mer

Tack för att du läste ”Tips för att backpacka i Asien”, safe travels!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.