7 Saker att göra i Sydney under resan

I det här inlägget kan du läsa om 7 saker att göra i Sydney. Vissa tips är nog rätt så självklara men en del kanske är nya för dig. Förhoppningsvis så finner du inlägget behjälpligt.

Sydney är en vacker stad med mycket att se och att göra. Det är också hyfsat lätt att hitta rätt med tanke på strukturen av gatorna, åtminstone inne i city.

Vare sig du föredrar festande eller lugna promenader i parker så kommer du förhoppningsvis att hitta något roligt på listan.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

7 Saker att göra i Sydney

Botaniska Trädgården och Operahuset

Två givna platser att besöka när man är på besök i Sydney. Det vackra och unika operahuset är härligt att beskåda och botaniska trädgården är helt fantastisk att spendera tid i.

Lavender Bay

Några kilometer norr om Central Business District som ligger i hjärtat av Sydney hittar du Lavender Bay. Missa inte ett besök till Wendys Secret Garden.

Sydney Historic Pub Crawl

Pubar och barer finns det sannerligen gott om i Sydney. Varför inte pröva på en 4 timmar lång pub crawl till historiska barer och pubar? Du får se 4 av stadens äldsta pubar och lära dig om ölen samt historian.

Ett annorlunda sätt att lära sig historia på men vem vet, det kanske är så man lär sig bäst?

Bokas på nätet via Sydney Historic Pub Crawl Walking Tour

Luna Park

En härlig nöjespark att spendera en dag i. Den har allt som en nöjespark bör ha och man kan till och med njuta av romantiska middagar här, till och med i pariserhjulet på söndagar.

Glebe Markets

Det här är den ultimata platsen för dig som gillar vintage. Den är öppen på lördagar mellan 10 till 16 och du kan handla mode, hantverk, äta god mat, lyssna på härlig musik och bara slappna av.

Atmosfären lockar alla möjliga slags personer som söker sig till en härlig marknad med mycket att se.

Paddys Market

På tal om marknader! Det här är Sydneys största marknad och den har över 1000 olika bodar. Den har funnits i över 150 år och du hittar den mellan Haymerket och Flemington.

Royal National Park

En perfekt dagsutflykt ifrån Sydney går att göra till den här vackra platsen. Denna botaniska trädgård har mycket att erbjuda och området blev nationalpark redan år 1879.

Här kan du fiska, fågelskåda, valskåda längs kusten och en massa, massa annat! Förbered dig på en heldag med äventyr och roliga upplevelser.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Läs Mer

Tack för att du läste ”7 Saker att göra i Sydney under resan”!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.