Saker att göra i Bangkok 10 Tips

Funderar du saker att göra i Bangkok? Då har du hamnat rätt! I det här inlägget kan du läsa 10 tips om olika saker att hitta på. Tipsen inkluderar bland annat fina tempel, god mat och festande.

Att många undrar över vad som finns att göra i Bangkok är väldigt förståeligt. Det är ju det första stoppet för majoriteten av resenärer till Sydostasien.

Bangkok har det mesta att erbjuda, en så stor stad ger utrymme för gott om olika saker att hitta på. Vare sig du reser på en tight budget eller inte så finns det gott om olika alternativ att kika in.

Saker att göra i Bangkok

Liggande Buddha

Är man fascinerad av Buddhismen så är det här ett intressant stopp under resans gång. Wat Pho heter det tempel där man kan se en stor liggande Buddha-staty.

Den är 15 meter hög och cirka 46 meter lång! Här finns även 108 olika skålar som du kan lägga mynt i, skålarna symboliserar Buddhas 108 positiva gärningar som han gjorde på vägen mot upplysning.

Erawan Museum

Har du någonsin varit inuti en elefant? Oroa dig inte, det är bara en staty men det är en väldigt stor staty! Strosa runt i den vackra parken runt statyn innan du beger dig in och upp i den.

Här kan du lära dig massor om Buddhismen samtidigt som du får se något utöver det vanliga. Byggnaden är 29 meter hög och står på en 15 hög piedestal så den når verkligen högt upp.

Lumpini Park

Den här stora parken sträcker ut sig över 46 000 kvadratmeter och har gott om utrymme för en härlig picknick, promenad och annat skoj man kan göra i parker.

Det är en väldigt avslappnande plats att strosa runt på men det kan bli många besökare under dagarna på helger. Parken har fått sitt namn från Buddha som föddes i Nepal.

Chinatown

Nästan alla stora städer har sin egna Chinatown och Bangkoks Chinatown är en härlig plats. Passa på att besöka den och missa inte att äta på ett lokalt ställe.

Priserna är väldigt låga och du hittar ett enormt utbud av olika maträtter, desserter och annat gott att äta här. Ett roligt ställe att vandra runt och provsmaka det mesta på med goda vänner eller i sitt eget lugn och ro.

Wat Arun

I ett land med över 30 000 Buddhisttempel så är det lätt att snabbt bli ’mätt’ på dessa. Det här templet är dock unikt och ligger längs Chao Praya-floden. Det är 79 meter högt så man det verkligen från långt håll.

En väldigt vacker plats att se och uppleva, framförallt eftersom att det passar perfekt ihop med att åka en båttur längs floden. Templet fick sitt namn från Aruna, Gryningsguden.

Grand Central Palace

Det här är i princip ett måste för alla besökare i Bangkok. Palatset ligger på en enorm yta och man kan utan problem strosa runt där i timmar. Det är väldigt vackert, finns mycket att se och mycket att lära sig här.

Var försiktig för det finns många bedragare runt denna populära plats. Om din taxi/tuk-tuk-förare säger att det är stängt när du ska dit, envisas med att få åka dit och se själv för det är sannolikt inte stängt.

Betala inte heller inträdesavgift till någon annan än personerna INNE i ingången. Alla andra är bedragare som försöker göra enkla pengar på okunniga besökare.

Festa i Nana Plaza

Vid soi 4 ligger Nana Plaza och här kan du festa hela natten lång om du så önskar! Området är fyllt med gogo-barer men det är inga krav på att du måste gå in på en sån.

Det är ett fartfyllt område och finns mycket att se så att slå sig ner med goda vänner och god dryck för att prata och beskåda alla möjliga slags människor kan bli en härlig stund.

Chatuchak Market

Om du hatar shopping så är det här nog ingenting för dig. Marknaden är en av världens största och med över 8000 stånd som täcker över 10 hektar! Att införskaffa en karta på plats är ingen dum idé.

Den är öppen varje lördag och söndag vilket lockar över 200 000 besökare, per dag! Här kan du verkligen hitta allt möjligt som du kan tänka dig och förmodligen även allt möjligt som du inte kunnat tänka dig!

Åk båt på floden

Chao Praya heter den flod som rinner genom Bangkok och det är samma flod som man kan åka till Wat Arun via. Missa inte att ta en båttur upp och ner längs floden, man kan hoppa av och strosa runt på flera olika platser.

Över 50 000 livnär sig dagligen genom att jobba längs floden så det är gott om liv här. Ett härligt sätt att se staden på och en väldigt avslappnande aktivitet av alla olika saker att göra i Bangkok.

Khao San Road

För oss backpackers så är det här i princip högkvarteret i staden. Här festas det länge och sent, äts riktigt god mat och finns mycket att se eller att shoppa.

Man kan lätt strosa runt i området och se massor med olika saker att göra. På kvällarna säljs det lustgas och alkohol i stora mängder i ett festande som aldrig verkar ta slut. Om du sover dåligt men vill bo i området så tänk på att bo en bit bort från huvudgatorna.

Det finns även gott om reseagenter här som kan hjälpa dig att boka resor till öarna i söder, städerna i norr och allt däremellan!


Läs Mer

 

Tack för att du läste ”Saker att göra i Bangkok”! Safe travels!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.