Boka buss i Asien – Se mer av länderna

Inlägget ”Boka buss i Asien” innehåller annonslänkar.

När man skall resa runt en hel del så blir det ofta dyrt i längden om man skall flyga. Som tur är så går det gott om bussar som oftast är väldigt billiga.

Vid första anblick så kan det verka krångligare att boka buss i Asien än vad det egentligen är. Det finns en del olika reseföretag som har många rutter. Ett av de största och mest pålitliga reseföretagen i Sydostasien är 12Go.

Tack vare att biljetterna är så billiga så är det ofta värt den längre restiden för att spara pengar till annat. Flyger man så kommer man fram fort men det kan kosta mycket, mycket mer.

En annan sak som bussbiljetterna är bra till är för att ha en utresebiljett att visa upp ur ett land. I det här inlägget som exempel så förklarar jag hur man kan köpa en billig utresebiljett för Thailand. Men samma princip gäller för länderna runtomkring också.

tips för backpackers - spacer

Boka Buss i Asien

Personligen så har jag undvikit att åka nattbussar i Asien eftersom att jag har hört och läst många skräckhistorier om det, framförallt gällande Kambodja.

I Laos åkte jag på en 14 timmar lång bussresa och det var inte så farligt som det låter. Bussen och vägarna var slitna men utsikterna och de korta stoppen var underbara och roliga.

Det var lite trist att vara den enda utlänningen till en första början men på något sätt så lyckades vi kommunicera mer och mer ändå.

Att resa långa bussresor längs landsbygden är ett fantastiskt sätt att träffa lokalbefolkning på och det ger en unik inblick i det lokala livet och hur landet ser ut utanför storstäderna.

Tänk inte på det som bara ett sätt att förflytta sig, själva resan är ju upplevelsen. Precis som i livet.

Om du funderar på var du skall boka buss i Asien så kan jag varmt rekommendera 12Go som jag hoppas inte kommer göra dig besviken.

Båt, tåg, bussar, färjor, transfer och flyg

Bolaget anordnar för den delen långt mycket mer än endast bussresor. Så det är en bra hemsida med väldigt prisvärda resor som är värd att kika in innan man bokar.

12Go har fungerat bra för mig och jag hoppas att de fungerar bra även för dig! Tack för att du läste inlägget.

Läs Mer:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.